MALA ŠKOLA ZDRAVOG DORUČKA – Ništa ne spaja ljude tako dobro kao hrana

1
škola

Svi znamo da je za zdravlje i vitalnost najvažniji doručak! Ali što doručkovati, kako se pripremiti, koje namirnice koristiti i zašto ne preskakati doručak, saznat ćete upravo u Maloj školi zdravog doručka koja će se održati u subotu, 19.09.2020. godine od 10-12h.

Marina Obradović je u siječnju ove godine pokrenula interaktivne radionice pod nazivom Mala škola zdravog doručka upravo iz razloga jer je i sama godinama preskakala doručak i hranila se nezdravo, što je rezultiralo većim brojem kilograma, nezadovoljstvom, slabijim učinkom na poslu, većim umorom i manjom količinom energije, posebno one pozitivne.

Sve počinje od ideje i organizacije i baš zato jedina u Hrvatskoj održava ovakve radionice namijenjene i odraslima i djeci, a kako bi potaknula sve veći broj ljudi da se zdravije hrane, bolje organiziraju, što više izbjegavaju brzu i masnu hranu te trajno usvoje nove navike.

škola

Radionice su odlično posjećene i interes je sve veći, a moguće je doći sam, u paru ili s djecom koja se posebno vesele novim okusima. Inače, kuhanje ima i terapijski učinak jer nas dovodi u potpunu povezanost s trenutkom i tako čistimo um od svih dnevnih obaveza, zadataka i briga koje nas tište. Uz to, pomaže da napravimo preokret u prehrambenim navikama i vašem odnosu prema hrani, prema sebi i prema drugima.

Koncept radionice je radni što znači da nakon upoznavanja i uvoda, polaznici dobiju recepte te sami pripremaju obroke na radnim jedinicama koje su potpuno opremljene. Na svakoj radnoj jedinici su po 2 osobe ili maksimalno 3 ukoliko roditelj dođe s dvoje djece. Nakon što svi pripreme svoje obroke, a radi se o ukupno do 16 obroka, ovisno o broju polaznika, svi zajedno prezentiraju pripremu i slijedi degustacija. Sve što ostane, polaznici mogu ponijeti kući za dan poslije ili za degustaciju ostalim ukućanima. Sve recepte polaznici dobiju putem e-maila nakon radionice što im olakšava daljnju organizaciju obroka, kupovinu i samu pripreme.

škola

Radionice se održavaju u prostoru Enzite na Zagrebačkom velesajmu gdje je lako doći autom ili gradskim prijevozom.

Cijena po osobi iznosi 300,00 kn, za roditelje koji dođu s djetetom cijena je 450,00 kn (jedno dijete), a roditelji s dvoje djece će platiti 550,00 kn. Moguće je da djeca od 11 godina na više budu sama (bez roditelja) na radionici, za što je cijena 220,00 kn.

Od obroka pripremaju proteinski kruh, domaću nutellu, muffine bez brašna, palačinke od pirovog brašna i mrkve, shakshuku, kruh s pirovim brašnom i suhim rajčicama, slatku i slanu zobenu kašu, tortilje od pirovog brašna, namaz od pečene mrkve, namaz od avokada i još puno toga.

Polaznici će dobiti upute gdje kupiti koje namirnice, koliko jela mogu stajati u hladnjaku, kako se organizirati za nekoliko dana unaprijed i kako prilagoditi jela svom ukusnu na razne načine.

Mala škola doručka namijenjena je svima koji žele usvojiti nove navike, promijeniti dosadašnji način života, osjećati se dobro, biti puni energije i učinkoviti te žele trajno promijeniti životni stil kvalitetnijom prehranom.

Za prijavu kliknite na link

https://pricejednekuhace.hr/mala-skola-zdravog-dorucka/