MATEA LEKO OSTVARILA VIŠE OD MILIJUN PREGLEDA NA YOUTUBEU

0
MATEA

Hrvatska pijanistica Matea Leko, koja je prije nekoliko mjeseci pokrenula YouTube kanal „Musical Stories by Matea Leko“ ostvarila je preko milijun pregleda svojih videa. Svojim glazbenim talentom došla je u domove diljem svijeta i pružila besplatnu „hranu za dušu“ svima koji uživaju u bezvremenskoj ljepoti klasične glazbe. Mateine glazbene priče započele su u jeku svjetskog „lockdowna“ i neizvjesnosti koja je kao nikada do sada paralizirala cijeli svijet i koja nas još uvijek sputava u svim segmentima naših života.

„Musical Stories by Matea Leko“ moj su doprinos umjetnicima diljem svijeta koji nemaju živi kontakt sa svojom publikom. No, internet nam ipak pruža brojne mogućnosti povezivanja i izražavanja. Moj glazbeni opus se u proteklom periodu kretao od klasičnih glazbenih dragulja i izvođenja jednog od najvećih kompozitora svih vremena, Johanna Sebastiana Bacha, do suvremenih klasičnih glazbenika poput Koreanca Yirume. Ljubiteljica sam  filmske glazbe pa se među videima nalaze i pravi biseri iz svijeta filma. Ako još niste pozivam vas da ih poslušate kada vam treba odmak od svakodnevice, doza inspiracije ili jednostavno uživate u umjetnosti. Mnoga od djela koja prenosim nastala su u teškim životnim okolnostima umjetnika pa nam je i to poruka da će i ova situacija biti prevladana i da ćemo pronaći načine da prebrodimo i ove životne izazove“, poručuje Matea Leko.

Mlada pijanistica je svoju glazbenu priču pokrenula s otoka Cipra na kojemu trenutno živi, a dio glazbenih priča nastao je i u londonskom Craxton studiju tijekom nedavnog boravka u Londonu. Njen izniman talent i doprinos klasičnoj glazbi prepoznat je i u Mateinoj drugoj domovini pa je nedavno nastupila u praznom ciparskom teatru kako bi odala počast svim kolegama umjetnicima diljem svijeta koji nemaju mogućnosti biti uživo pred svojom publikom.

U nastavku pogledajte Matein video: Yiruma/Cover Story mladog korejskog kompozitora i pijanista koji i sam klasičnom glazbom osvaja svijet: https://www.youtube.com/watch?v=HM3ChVZukZs.

Više o jednoj od najtalentiranijih hrvatskih pijanistica na sljedećim linkovima:

https://www.youtube.com/channel/UCqk4kjYDswNvRB63x4oSNTQ

http://www.matealeko.eu/

AMBRELA KOMUNIKACIJE