NKSInst – instant brza plaćanja u PBZ-u

0
pbz

Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, predvodnik je u primjeni novih tehnologija na tržištu te je kontinuirano usmjerena na razvoj novih, inovativnih proizvoda i usluga u skladu s globalnim trendovima i standardima. Banka se uspješno certificirala za primjenu NKSInst novog platnog sustava u Republici Hrvatskoj i osigurala sve potrebne preduvjete kako bi svojim klijentima omogućili provođenje međubankovnih instant plaćanja. Tako je PBZ među prvima od banaka uvela novu uslugu Instant plaćanja u kunama, koja će biti u punoj produkciji od 29. listopada 2020.  

Nova usluga Instant plaćanja omogućuje svim klijentima PBZ-a, građanima i pravnim osobama brzu i efikasnu uslugu zadavanja i izvršenja naloga za Instant plaćanja u kunama na transakcijski račun u drugoj banci u RH putem svih kanala banke – u PBZ poslovnici, PBZ digitalnim bankarstvom – mobilna i internetska verzija, PBZCOM@NET, mPBZCOM, InBiz, servisa e-plaćanja Fine.

 U najviše 10 sekundi sredstva će biti doznačena primatelju Instant naloga bez obzira u kojoj banci u RH ima otvoren transakcijski račun uz nužan preduvjet da su banka platitelja i banka primatelja plaćanja sudionica novouspostavljenog  NKSInst platnog sustava, a za sada su sudionici PBZ, HPB i Partner banka te se uskoro očekuju i druge banke. Upravitelj NKSInst platnog sustava je Financijska agencija.

Prednosti Instant plaćanja

  • dostupnost usluge 24/7/365 – izvršenje transakcije bilo koji dan u godini, 24 sata na dan, neovisno radi li se o radnom ili neradnom danu
  • brzina – izvršenje transakcije i raspoloživost sredstava na računu primatelja u roku od najviše 10 sekundi
  • pristup usluzi s bilo kojeg mjesta – mogućnost zadavanja Instant naloga za plaćanje digitalnim kanalima (PBZ digitalnim bankarstvom – mobilna i internetska verzija) te u PBZ poslovnicama
  • maksimalan iznos transakcije – do iznosa od 100.000 kuna po transakciji.

Isprobajte najbrže plaćanje putem NKSInst platnog sustava!

MILLENIUM PROMOCIJA