Objavljen natječaj za stipendiranje dvanaeste generacije djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi

0
stipendiranje

U sklopu velike humanitarne akcije Korak u život, raspisan je natječaj za stipendiranje studenata za akademsku godinu 2020./2021. kako bi se dvanaestoj generaciji djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućio nastavak školovanja.

U Hrvatskoj svake godine više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završi srednju školu, ali nažalost nema financijske mogućnosti za nastavak obrazovanja na fakultetu, jer gube zakonsko pravo smještaja u domovima i udomiteljskim obiteljima. Rotary klub Zagreb Kaptol i ove godine nastavlja s ovom humanitarnom akcijom kako bi im pružio priliku da se obrazuju, a zahvaljujući kojoj je do sada osigurano više od 220 pojedinačnih stipendija.

Stipendiranje se dodjeljuje na period od pet akademskih godina, a mjesečno iznosi 1.600,00 kuna. Rok za podnošenje molbi zaključuje se 22. listopada 2020., a odluku o dodjeli stipendija donijet će Upravni odbor Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Natječaj za dodjelu stipendija za tekuću akademsku godinu, obrazac za prijavu i ostalu dokumentaciju pronađite ovdje, a više o humanitarnoj akciji na Korak u život.

404