Orijentacijsko svjetlo može biti zlata vrijedan vodič u noći

0
svjetlo

Svima je poznat osjećaj kada nas usred noći, iz dubokog sna, probudi pun mjehur. Odlazak na toalet je neizbježan, a slabi izvori svjetlosti pomoći će Vam da pronađete put u mraku. Geberit Vam nudi nekoliko savjeta.

Nema više udaranja nožnih prstiju: orijentacijsko svjetlo može biti zlata vrijedno kada je u pitanju usmjeravanje noću.

Dobar san apsolutno je neprocjenjiv. Tko ne spava dovoljno, patit će sljedeći dan, što znači da je bilo kakva smetnja noću posebno neugodna. Tijelo je još uvijek napola uspavano kad noću odlazite na toalet. To je prije svega zbog oslobađanja melatonina, hormona koji regulira ciklus spavanja i buđenja te je odgovoran za to da naše tijelo tijekom noći dovedemo u “stanje mirovanja”. Kako biste spriječili da Vaš tjelesni sat, prilikom odlaska na toalet, izađe iz svog prirodnog ritma i kako biste si osigurali što brži povratak zasluženom odmoru, trebali biste u obzir uzeti sljedeće:

  • Jaka svjetlost može zbuniti tjelesni sat i ograničiti proizvodnju melatonina. Stoga, ako je to moguće, nemojte paliti svjetlo kad idete na toalet ili koristite noćna svjetla s funkcijom prigušivača.
  • Izbjegavajte svjetlost s visokim sadržajem plave boje. Plavo svjetlo tijelu ukazuje na to da je noć završila.
  • Koristite orijentacijska svjetla sa senzorima pokreta u kupaonici koja će Vam pokazati put do WC školjke prilikom ulaska u kupaonicu. Izvori svjetlosti poput ovog obično su slabi, čime se osigurava minimalno osvjetljenje samo najvažnijeg područja – WC školjke.

Orijentacijsko svjetlo ispod tipke
Orijentacijsko svjetlo dio je Geberit DuoFresh modula, a sastoji se od LED dioda u sedam boja i automatski se uključuje čim se približite WC školjci. Osigurava da se lako snađete noću, te da zatim bolje zaspite.

Ugrađeno svjetlo

Na Geberit AquaClean Sela tuš WC uređaju, orijentacijsko svjetlo nalazi se izravno na tuš WC uređaju i pokazuje korisniku put u mraku.

Više informacija pronađite na linku: https://www.geberit.hr/hr/

IN MEDIAS RES KOMUNIKACIJE