OVO JE BOŽIĆNA MORSKA BAJKA U ZAGREBU KOJU ĆEMO OBOŽAVATI

0

ADVENT U BOTE OVE GODINE NOSI SNAŽNU PORUKU

Jedna posebna božićna priča rađa se ovih dana u Zagrebu. Povratak obiteljskim vrijednostima i običajima danas imaju veće značenje no ikad. Zagrebački restoran Bota Šare drugu godinu zaredom na prostranoj terasi priča prekrasnu Božićnu priču. Zaplovite s Botom u povratak kući uz mamina i bakina jela koja će nas vratiti u davna i sretna vremena.

božićna priča

Posebno za ovogodišnji advent iz Malog Stona stigla je stara barka obitelji Šare kojom se davno lovila riba. Ona je ukrašena dalmatinskim biljkama kao što su jela, smreka, mirta i maslina. U ukrašavanju je korišten baršun koji je skrojen po mjeri za tu barku kao adventsko jedro, tu je i originalni konop koji je ona na sebi imala desetljećima. Uz barku u kojoj ćemo se rado fotografirati ovog adventa nalaze se ognjevi s vatrom koji daju toplinu i svjetlo u zamagljenim zagrebačkim noćima.

božićna priča

božićna priča

Adventska bajka s barke seli na stol koji je ovog adventa u Boti bogatiji no ikad. U hladnim zimskim noćima dolaze delicije koje je nona Šare pripremala ovoj mnogobrojnoj obitelji. Tu su pomalo zaboravljene ruže ili pak dubrovačka kontonjata, ali i knedle sa šljivama, kiflice, broštulani bademi, ušećerene korice naranče, dimljeni tučeni golub na bianco, sabljarka u panko mrvicama s krumpirom na ploške kao prilogom i brojna druga jela pripremljena prema starim tradicionalnim receptima u kojima volimo uživati u ovo doba godine. Uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera na terasi Bote uživat ćemo i u kuhanim vinima, kuhanom ginu i viskiju.

božićna priča

božićna priča

Pravi dalmatinski ugođaj adventa u Zvonimirovoj ulici 124 i Botina božićna priča ove će zime zasigurno razveseliti brojne Zagrepčane i njihove goste koji će imati prilike vidjeti kako se Božić slavi u malostonskom zaljevu. Uz obitelj Šare adventski ugođaj kreirala je Pixy. Ovaj posebni advent budi emocije i daje nadu u sretnije dane.

SELECT PR