Muška moda – ima li prostora za kreativnost?

0
Muška moda

Standardna muška moda podijeljena je na dva osnovna modna smjera: konzervativna i tradicionalna moda te neobavezna sportska moda. Postoji i treći smjer, nekonvencionalna i kreativna muška moda,  no na ulicama naših gradova rijetko ćemo sresti tako odjevenog muškarca. Većina muškaraca priklanja se pravilima koje propisuje standardna muška moda.

Strogo propisani uvjeti odijevanja tzv. dress code muškarcima ne ostavljaju puno prostora za inovacije i osvježenja. Ili je možda ipak problem u tome da im nedostaje mašte ili hrabrosti?

Sloboda odabira modnih dodataka i u strogo propisanim pravilima odijevanja nije ograničena. Drugačija boja kravate ili košulje, ukrasne maramice i cipele samo su neki od načina na koji se može istaknuti lepršavost muške mode.

Ozbiljnosti muške osobe pridonosi klasično odijelo no ozbiljnost posla kao i okruženje ne moraju nužno ograničavati kreativnost. Odabir boja i formi odijela te dobro uparivanje kravate s košuljama čine važan dio vizualne komunikacije.

muška moda
Damir Matešković, Foto: Fidelio Tailor

Veliki je utjecaj muške mode na muškarce iako joj prividno ne pridaju važnost. Stalo im je do toga kako izgledaju i prate svjetske trendove odijevanja.

Tajnu dobro krojenog odijela znaju Damir Matešković i Andrea Terzi iz tvrtke Fidelio Tailor. Svake srijede njih dvojica donose nove, zanimljive teme i atraktivne video sadržaje u Školi muškog stila kroz koju šire kulturu muškog tradicionalnog odijevanja. Daju savjete i ruše mitove o različitim mogućnostima prilikom odijevanja. Cilj im je educirati mlađu populaciju o osnovnim pravilima pri odijevanju.

Mirjana Vidović

Naslovna fotografija preuzeta s https://www.fideliotailor.com/