Pametni satovi postaju dio stila, a uz to brinu o zdravlju

1
pametni

28.09.2021. u 17:10 h

Na sam spomen vježbanja, mnogi od nas naprave omiljenu vježbu – glasan kolut očima. No, samo mala snaga volje i 30 minuta vremena dnevno može učiniti da se puno bolje osjećamo. Kada sam razmišljala što učiniti za sebe a da se ovako krakata i sklona padovima ne osakatim, odlučila sam se za hodanje, plivanje i standardne plesove – aktivnosti u kojima uživam a mogu se najmanje ozlijediti. Hodanje se pokazalo izvrsnim pomagačem u stjecanju kondicije koju sam kasnije upotrebljavala u bazenu i na treningu standardnih plesova. Veselje koje pruža svaki pređeni kilometar i slijedom toga povećanje tonusa mišića nemjerljivo je.

U svemu tome kao izvrstan pratitelj pokazao se Samsung Galaxy Watch4 koji skriva zanimljive novosti. Dolazi s novim Wear OS operativnim sustavom za omogućavanje boljeg povezivanja s Googleovim servisima i aplikacijama.

Uz to, Samsungova suradnja s Googleom rezultirala je stvaranjem najmanjeg procesora namijenjenog upravo za pametni sat, kako bi imao još bolje performanse. za praćenje vlastitog zdravstvenog stanja, uz pregršt već poznatih aplikacija za praćenje otkucaja srca, disanja i slično, Galaxy Watch 4 dolazi i s posebnim senzorom koji prati stanje cijelog organizma. Radi se o  BIA – bioelectrical impedance analysis. Kako bi se ostvarilo pravodobno mjerenje, trebala sam unijeti podatke kao što su težina, visina, godine i spol. BIA funkcionira na način da šalje električni signal kroz tijelo kako bi se analizirale masnoće i mišićno tkivo, koje potom kalkulira cjelokupnu snagu tijela. Pomoću senzora na svom zapešću, mogu bilo kada i bilo gdje u svega 15 sekundi i pomoću samo dva dodira prikupiti do 2,400 informacija o svom tijelu.

Sat dolazi u dvije inačice – Watch4 i Watch4 Classic i kao ultimativni modni dodatak ostavlja dojam stila i statusa. Sat je vrlo važan simbol osobnosti a u novije vrijeme obavezan gadget za sve one koji vode brigu o svom zdravlju. Moj pametni sat opremljen je čitavim nizom značajki koje mi omogućavaju praćenje dnevnih aktivnosti, široki izbor treninga i grupnih izazova za obitelj i prijatelje. Ujedno, nudi mi brojne mogućnosti za organizaciju prave kućne teretane koja nastaje spajanjem Galaxy Watch4 pametnog sata na neki od Samsung pametnih televizora. Satovi nude i mogućnosti praćenja spavanja, s više detalja nego prije. To se posebno odnosi na hrkače jer satovi detektiraju hrkanje i prate razinu kisika u krvi za vrijeme spavanja te samim time pomažu detektiranju apneje. Zajedno sa značajkom Sleep scores, Galaxy Watch4 pomaže i u ostvarenju kvalitetnijeg odmora. Spajanje je podržano putem LTE, Bluetootha, WiFi-ja, NFC-a i, naravno, imaju ugrađen GPS.

Galaxy Watch4 je mnogo više od pratitelja zdravlja, njegov divan izgled uz mogućnost personalizacije uistinu prati svaki modni izričaj. Time postaje neizostavni asistent na poslu, treningu, noćnom izlasku…Detalj koji će sigurno podići odjevnu kombinaciju, ali i pružiti određenu sigurnost.

Sadržaj nastao u suradnji sa Samsung Electronics.

28.09.2021. u 17:10 h