PROCTER&GAMBLE POMAŽE NAJRANJIVIJIM SKUPINAMA I ONIMA KOJI POMAŽU U TEŠKIM TRENUCIMA

0
Procter&Gamble

Procter&Gamble ide korak dalje u nastojanjima da olakša pružanje pomoći tijekom pandemije koronavirusa i ublažavanje posljedica potresa u Zagrebu i okolici. Kompanija koja donosi proizvode milijunima kućanstava diljem svijeta ubrzava korake kako bi ostvarila ključnu misiju: poboljšanje kvalitete svakodnevnog života. Svijet se trenutačno bori protiv pandemije Covid-19 i pomoć je najprije potrebna ranjivim skupinama te organizacijama koje među prvima odgovaraju na poziv u pomoć. 

  • Ukupan zbroj donacija u Hrvatskoj iznosi 415 000 kuna.
  •  160.000 kuna je novčano donirano, a više od 255.000 kuna u proizvodima.
  • Kako bi se što učinkovitije pomoglo najranjivijim skupinama, P&G surađuje s dugogodišnjim partnerima, Hrvatskim Crvenim križem i UNICEF-om. Kao dio suradnje, kompanija je donirala proizvode svojih robnih marki Jar, Gillette, Head & Shoulders, Pantene, Old Spice, Blend-a-med, Oral B i Pampers onima koji prvi odgovaraju na kriznu situaciju.
  • P&G je Crvenom križu uputio donacije u nekoliko navrata, a odnose se na pomoć u borbi protiv koronavirusa kao i u nastojanjima da se olakša život pogođenima potresom 22. ožujka. UNICEF-u su donirani proizvodi robnih marki Pampers i Oral-B.
  • P&G je tijekom pandemije stavio svoje resurse na raspolaganje brojnim organizacijama diljem svijeta s ukupnom donacijom koja prelazi 15 milijuna dolara.

Tvrtka Procter&Gamble godinama podupire ciljane napore za pomoć žrtvama prirodnih katastrofa i humanitarnih kriza djelujući i globalno i lokalno. U Hrvatskoj je tijekom pandemije i potresa P&G napravio iskorak donirajući proizvode, ali i novac humanitarnim organizacijama poput Crvenog križa i UNICEF-a.

Pomaganje je dio sustavnog pristupa i naše korporativne filozofije. Želimo biti tu za zajednice čiji smo dio, u dobru i u zlu. Za istinsko povezivanje su potrebne godine, a sada kada ove zajednice trebaju našu potporu mi činimo sve kako bismo pomogli“, izjavila je je Lana Zanne Latos, generalna direktorica Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju. „P&G zapravo čini ono što i uvijek čini tijekom humanitarnih kriza. Naš cilj ostaje isti: naše robne marke pomažu ljudima koji su najviše pogođeni krizama, ali i onima koji pomažu“, dodaje.

Kako bi ostvarila svoj cilj i što učinkovitije pomogla ljudima u potrebi, kompanija je posvećena dugoročnom radu s partnerskim organizacijama.

Procter&Gamble je jedan od dugoročnih partnera Hrvatskog crvenog križa. Već nekoliko godina radimo zajedno kako bismo olakšali tegobe ponajprije djeci i obiteljima koje su najteže pogođene. P&G je također uključen u pružanje pomoći jer preživjelima donira svoje proizvode. Ni ovoga puta nije bilo drugačije jer je kompanija odmah odgovorila na zaštitu od širenja koronavirusa u Hrvatskoj. Sretni smo jer znamo da uvijek možemo računati na Procter&Gamble i zajedno ponuditi pomoć“, izjavila je Nina Tenjer, voditeljica Odjela za socijalno-humanitarnu djelatnost i razvoj volonterstva u zagrebačkom Crvenom križu.

U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem kompanija je donirala proizvode koji su podijeljeni pojedincima i institucijama koje također skrbe za ljude u potrebi diljem zemlje. Pomoć i donacija P&G-a je podijeljena socijalno ugroženom stanovništvu koje koristi pomoć Socijalnog dućana Crvenog križa grada Zagreba, osobama koje su se uslijed potresa u Zagrebu ostale bez domova i koje su smještene u SD Cvjetno naselje i stanovnicima koji su najviše pogođeni potresom. Putem Hrvatskog crvenog križa potrebitima su već donirane Oral-B četkice za zube, Blend-a-med paste za zube, Head&Shoulders šamponi, Always ulošci, Pampers pelene, Jar deterdžent za posuđe, Gillette proizvodi za brijanje, kao i Ariel deterdžent za rublje. Kao partner Hrvatskog Crvenog križa Procter&Gamble će pomoći i u nabavi mobilnog centra za pružanje prve pomoći za kojeg je izdvojeno 160.000 kuna.

Kompanija je izdvojila 15 milijuna dolara kako bi pomogla u borbi protiv pandemije i njenih posljedica diljem svijeta. P&G je donirao milijun dolara Međunarodnoj Federaciji Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) te društvima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u Europi.

Više o P&G-jevoj predanosti u borbi protiv krize izazvane koronavirusom doznajte ovdje: https://us.pg.com/covid19/.

AMBRELA KOMUNIKACIJE