PRVI PUTA U HRVATSKOJ POZNATO DRAMSKO DJELO “ĆELAVA PJEVAČICA” I U FORMATU OPERE!

0
ćelava pjevačica

Najavljujemo izvedbe dramskog antikomada “ĆELAVA PJEVAČICA” Eugenea Ionescoa u režiji Aleksandra Švabića i inovativnoj glazbeno – scenskoj izvedbi poznatih glumaca Maje Posavec i Borka Perića.

ćelava pjevačica

U četvrtak 13. svibnja i petak 14. svibnja 2021. u 20:30 sati u prostoru akademske Scene F22 u Frankopanskoj 22, najavljujemo praizvedbu opere Ćelava pjevačica. Riječ je o završnom diplomskom projektu Ene Subotić, studentice druge godine diplomskog studija Produkcije na Akademiji dramske umjetnosti. Idejni koncept je preoblikovanje istoimenog dramskog antikomada Eugenea Ionescoa u inovativno glazbeno-scensko djelo. Intencija autorskog tima je ovo poznato lektirno djelo približiti kazališnoj publici na jedan novi, drugačiji i zabavniji način.

ćelava pjevačica

U režiji Aleksandra Švabića, scenografiji Matije Blaškovića i kostimografiji Mie Popovski i Davida Morhana, operu će izvoditi sopranistica Josipa Bilić, tenor Marin Čargo, bariton David Šeb, glumica i pjevačica Maja Posavec te glumac Borko Perić. Glazbeni izvođači su klavirist Viktor Čižić i kontrabasist Matija Kasaić Drakšić. Autorica glazbe je Zrinka Posavec, a glazbeni aranžer Viktor Čižić. Suradnici za scenski pokret su Una Štalcar-Furač i Šimun Stankov, a dizajner rasvjete Toni Modrušan. Autor plakata je Pavel Papadimitrov, a fotografija Dominik Vujičić.

Nositelj projekta je Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.