Samsung One UI 3 podiže korisničko iskustvo do novih razina

0
One UI 3

Profinjeni dizajn, poboljšana prilagodba i veća kontrola sadržaja učinit će mobilno iskustvo lakšim i jednostavnijim za milijune Samsung korisnika diljem svijeta

Samsung Electronics je najavio službeno lansiranje najnovije nadogradnje za odabrane Galaxy uređaje – One UI 3. Ova nadogradnja donosi novi uzbudljiv dizajn, poboljšane svakodnevne sadržaje i visok stupanj prilagodbe, a bit će dostupna s operativnim sustavom Android 11.  Osim što korisničko iskustvo čini daleko kvalitetnijim, ovakva inovacija predstavlja i predanost tvrtke Samsung u ispunjavanju svog obećanja kako će podržati tri generacije nadogradnji operativnih sustava (OS) za milijune njihovih uređaja.  

Nakon programa ranog pristupa, One UI 3 će početi s predstavljanjem na uređajima serije Galaxy S20 (Galaxy S20, S20 + i S20 Ultra) u Koreji, SAD-u i na većini europskih tržišta. Nadogradnja će u sljedećim tjednima postati dostupna u više regija i na više uređaja, uključujući Galaxy Note20, Z Fold2, Z Flip, Note10, Fold i S10 serije. Ažuriranje na uređajima iz Galaxy A serije bit će dostupno u prvoj polovici 2021. godine.

One UI 3

„One UI 3 sučelje predstavlja sastavni dio naše misije neprestanog stvaranja novih inovativnih i intuitivnih iskustva za naše korisnike tijekom cijelog ciklusa rada uređaja. Njegovo lansiranje je samo početak naše zadaće da korisnicima Galaxyja ponudimo najbolja moguća mobilna iskustva kroz pristup najnovijoj OS inovaciji čim ona bude dostupna. Dakle, kada imate Galaxy uređaj, imate i pristup novim, nezamislivim mobilnim doživljajima u godinama koje dolaze.“, rekao je dr. TM Roh, predsjednik i voditelj Mobilnih poslovnih komunikacija tvrtke Samsung Electronics.

Novi osvježeni dizajn za bolje estetsko iskustvo

Nadogradnja dizajna u One UI 3 donosi još veću jednostavnost i eleganciju, u kojoj mogu uživati korisnici Samsung Galaxy pametnih telefona. Sadržaji unutar sučelja koji se najčešće upotrebljavaju i posjećuju, poput početnog zaslona, zaključanog zaslona, obavijesti i brze ploče, vizualno su poboljšani kako bi se istaknulo ono važno. Novi vizualni efekti, poput efekta tamnjenja / zamućenja za obavijesti, korisnicima pomažu da se brzo usredotoče na ono što je najvažnije, a redizajnirani widgeti održavaju početni zaslon Samsung korisnika organiziranim, čistim i elegantnim.

One UI 3

One UI 3 sučelje ne izgleda samo drugačije, već pruža i drugačiji osjećaj. Glatki efekti pokreta i animacija, u kombinaciji s prirodnim taktilnim povratnim informacijama, čine navigaciju i upotrebu Samsung Galaxy pametnih telefona pravim užitkom. Iščezavanje zaključanog zaslona izgleda čišće, prekidači glatko klize ispod prstiju, a osjećaj pritiska na tipke je realniji. Svaki zaslon i svaki dodir je usavršen. Premještanje između uređaja teče prirodnije jer One UI pruža jedinstveno, cjelovitije iskustvo u širem Galaxy sustavu, uz podršku za nove sadržaje koji su dostupni preko svih uređaja.

Poboljšani svakodnevni sadržaj uz koje je moguće postići više

One UI 3 je usmjeren na pružanje svakodnevne jednostavnosti. Preoblikovani One UI widgeti zaključanog zaslona pomažu pri kontroli glazbe i pregledu važnih informacija, poput događaja iz kalendara ili dnevnih rutina, bez potrebe za otključavanjem uređaja. Praćenje poruka i razgovora je intuitivnije, a obavijesti aplikacija za razmjenu poruka grupirane su sprijeda i u sredini tako da korisnici mogu brzo čitati i odgovarati na svoje poruke. Izgled video poziva od ruba do ruba zaslona donosi novo iskustvo komunikacije koje približava ljude onima koju si im najvažniji.

One UI 3

Uz One UI 3, kamera na Samsung uređaju postaje još i snažnija. Poboljšano zumiranje fotografija zasnovano na AI, unaprijeđeni autofokus i automatska ekspozicija pomažu prilikom snimanje izvrsnih fotografija. Pored toga, kategorije organizacije u Galeriji omogućuju brže i lakše pronalaženje željenih fotografija. Naime, dok korisnik u galeriji gleda određenu fotografiju prelaskom prsta po zaslonu prema gore pojavit će se i sve povezane fotografije. Kako bi se osigurali da se nijedna od uspomena ne izgubi, uređene fotografije moguće je vratiti u izvornik u bilo kojem trenutku, čak i nakon što su spremljene.

Proširena prilagodba telefona na vaš način

Iz tvrtke Samsung Electronics poručuju da žele da njihovi korisnici imaju slobodu prilagodbe korisničkog sučelja prema svojim željama. Bilo da imaju tamni način rada ili dijele svoj mobilni Hotspot, od sada je to moguće jednostavnim povlačenjem prsta ili dodirom uz novi način prilagodbe brze ploče. Također, korisnici mogu dijeliti slike, videozapise ili dokumente lakše nego ikad prije. Zahvaljujući mogućnosti prilagodbe liste dijeljenja, moguće je „zakačiti“ najčešće korištena odredišta za dijeljenje, bilo da je to kontakt, aplikacija za razmjenu poruka ili e-pošta.

One UI 3

Povrh toga, jedno korisničko sučelje omogućuje održavanje različitih profila iz profesionalnog i privatnog života, uz koje više nema brige hoće li nešto biti poslano pogrešnoj osobi. Za daljnje prilagodbe potrebno je postaviti widgete na početni zaslon i prilagoditi prozirnost kako bi se bolje podudarali s pozadinom ili promijeniti dizajn i boju sata na Always On Displayu i Lock screenu. Čak je moguće dodati videozapis na zaslon dolaznog / odlaznog poziva kako bi doživljaj poziva učinili osobnijim.

One UI 3 napravljen je s mišlju o potrebama i željama korisnika, a uključuje nove digitalne programe koje pomažu identificirati i poboljšati njihove digitalne navike. Kako Samsung nastavlja razvijati Galaxy iskustvo, tako će i One UI primiti još više ažuriranja uz vodeća nova lansiranja početkom 2021. godine. Za više informacija o One UI sučelju posjetite www.samsung.com/one-ui.

MILLENIUM PROMOCIJA