Samsung predstavlja ekološka pakiranja za svoje lifestyle televizore

0
kutija

Novi dizajn kartonskih kutija može se reciklirati ili kreativno iskoristiti kao dio pokućstva

Tvrtka Samsung Electronics najavila je uvođenje novog, ekološki osviještenog načina pakiranja za svoju lifestyle seriju televizora. Korištenje novih eco-friendly kartonskih kutija, koje će se primijeniti na Samsung The Serif, The Frame i The Sero seriji televizora, korisnicima će olakšati reciklažu i omogućiti da ga ponovo iskoriste u kreativne svrhe.

Uz pomoć dot-matrix tehnologije proizvodnje, dizajn i materijal novih oblika pakiranja korisnicima omogućavaju pojednostavljeni proces reciklaže te lako rezanje kutije za kreativni izazov izrade dijelova pokućstva.  Nova pakiranja opremljena su prigodnim priručnicima te QR kodovima na vanjskoj strani kutije koji služe kao poveznica na online upute. Njima korisnici iskorišteni kartonski materijal mogu pretvoriti u korisne kućne dodatke poput malog stola u dnevnom boravku, police za odlaganje daljinskog upravljača televizora i ostalih uređaja, pa čak i u simpatične kućice za ljubimce.

„Korisnici su uvijek skloniji brendovima koji s njima dijele slične vrijednosti. Upravo će im nova Samsung ekološka pakiranja pružiti dosad neviđeni oblik iskustva naših tehnologija koje stvaraju osjećaj kreativnosti, ali ujedno i štite okoliš u kojem živimo.“, – izjavio je Kangwook Chun, izvršni potpredsjednik i voditelj tima Product Strategy Team of Visual Display Business, Samsung Electronics.

 Za svoj koncept ekološkog pakiranja, Samsung je za efikasno korištenje prirodnih resursa i zaštitu okoliša osvojio Nagradu za inovacije na međunarodnom tehnološkom sajmu CES 2020.

U sklopu predstavljanja novog pakiranja, Samsung i britanski lifestyle magazin Dezeen 6. travnja su pokrenuli globalno natjecanje u dizajnu. Ove će tvrtke kreatora najboljeg i najpraktičnijeg rješenja napravljenog od kutije za televizore nagraditi sa 20.000 dolara, nakon čega će, kroz upute, korisnicima Samsung televizora omogućiti da ovaj dizajn iskoriste i u svom kućanstvu. Prijave su otvorene do 29. svibnja za sve zainteresirane starije od 18 godina.

Za više informacija o natjecanju posjetite https://www.dezeen.com/samsung-out-of-the-box-competition-brief/ ili Samsung TV Instagram profil (@samsungtv).

MPR