Samsung predstavlja Wind-Free™ Deluxe uređaje s jedinstvenom Samsung Wind-Free™ tehnologijom hlađenja

1
Wind

Nakon službenog predstavljanja nove platforme zidnih klimatizacijskih uređaja Wind – Free™ u siječnju ove godine, tvrtka Samsung predstavlja Wind – Free™ Deluxe, zidni klimatizacijski uređaj za svoje VRF (DVM) i Eco Heating System (EHS) dizalice topline. Time je proširila svoj asortiman Wind – Free™ zidnih uređaja na srednje i velike poslovne zgrade, poput hotela i ureda. Uz Wind-Free™ Deluxe uređaje za EHS sustave, moguća je implementacija sveobuhvatnog rješenja sustava grijanja i hlađenja u privatnim kućanstvima. Wind – Free™ Deluxe uređaji opremljeni su jedinstvenom Samsung Wind-Free™ tehnologijom hlađenja, upotpunjenom mogućnostima inteligentnog upravljanja uz dodatnu prednost iznimno jednostavne ugradnje.

Kada je riječ o EHS sustavima, Wind – Free™ Deluxe uređaji mogu se kombinirati s TDM Plus dizalicama topline i integriranim hidrojedinicama sa spremnikom, kako bi se dobilo ClimateHub rješenje za hlađenje, grijanje i pripremu tople vode u kućanstvima.

„Predstavljanjem novog Samsung Wind – Free™ zidnog asortimana proizvoda za kućanstva ranije ove godine učvrstili smo našu poziciju predvodnika u dovođenju inovativnih proizvoda za sustave grijanja i hlađenja na tržište. No naš je cilj uvijek bio Wind – Free™ tehnologiju učiniti dostupnom i širem krugu korisnika. Wind – Free™ Deluxe uređaj sada nam omogućuje ostvarenje tog cilja, u sklopu kojeg korisnicima nudimo mogućnost uživanja u udobnosti klimatiziranog zatvorenog prostora bez neugodnog hladnog propuha.“, rekao je Xavier Feys, predsjednik Odjela za pretprodaju, razvoj poslovanja, korisničku podršku i upravljanje proizvodima društva SEACE.

Tehnologija hlađenja Wind – Free™

Slično kao kod Wind – Free™ zidnih modela uređaja za upotrebu u kućanstvima, Wind – Free™ Deluxe uređaj odlikuje se jedinstvenom Wind – Free™ tehnologijom tvrtke Samsung. Tehnologija Wind-Free™ poboljšava doživljaj udobnosti u zatvorenom prostoru upotrebom tisuća mikrorupica za ravnomjeran protok svježeg zraka bez neugodnih naleta hladnog zraka. U načinu rada Wind-Free™ zrak se širi lagano i tiho, stvarajući tako okružje ‘mirnog zraka’[1], što vam omogućava ugodan život, rad ili odmor bez neugodnog hladnog propuha.

Radi pametno

Uređajem Samsung Wind-Free™ Deluxe moguće je upravljati s pomoću žičanih ili bežičnih upravljača koji se odlikuju brojnim naprednim funkcijama za jednostavno upravljanje unutarnjim jedinicama klimatizacijskih sustava. Osim toga, upravljanje radom i nadzor jedinice mogući su i na daljinu zahvaljujući aplikaciji Samsung SmartThings i opciji za glasovno upravljanje Bixby[2], s pomoću kojih korisnici mogu uključivati ili isključivati svoj klima uređaj, birati željene načine hlađenja, postavljati raspored rada jedinice, i pratiti potrošnju energije. Za mogućnost korištenja pametnim funkcijama uređaja, potrebna je ugradnja opcionalnog Wi-Fi seta.

Jednostavan za ugradnju

Nova je jedinica dizajnirana za bržu i lakšu ugradnju i servisiranje u odnosu na uobičajene zidne modele uređaja. U usporedbi s uobičajenim nosačima, Wind-Free™ Deluxe uređaj upotrebljava valjkasti tip nosača koji lako klizne na svoje mjesto i za čiju su ugradnju potrebna samo dva vijka. To dovodi do čak 45 % kraćeg vremena ugradnje u usporedbi s uobičajenim modelima[3]. Osim toga, jedinica je opremljena i donjim poklopcem s klik-sustavom postavljanja, što ga čini jednostavnim za otvaranje i zatvaranje u slučaju potrebe za servisiranjem. Zahvaljujući filterima zraka smještenim s vanjske strane, servisiranje je moguće izvesti bez otvaranja cijele jedinice.

TDM Plus

U sklopu asortimana EHS, Wind-Free™ Deluxe uređaji mogu se kombinirati sa sustavom TDM Plus. Ovaj sustav sveobuhvatan je ‘sve u jedan’ sustav zrak/voda (A2W) i zrak/zrak (A2A) koji nudi cjelovito klimatizacijsko rješenje za kućanstva. Pogodan je za upotrebu tijekom cijele godine za potrebe grijanja i hlađenja, a zadovoljit će niz najrazličitijih potreba korisnika u najrazličitijim situacijama. Omogućuje ugradnju sustava podnog grijanja/hlađenja kao i sustava grijanja s pomoću radijatora, a nudi i mogućnost hlađenja sustavom zrak/zrak s različitim mogućnostima klimatizacije, primjerice putem novih Wind-Free™ Deluxe uređaja. Potencijal sustava moguće je maksimalno iskoristiti spajanjem na sustav Smart Grid ili sustav napajanja solarnom energijom (PV).

Asortiman proizvoda

Wind-Free™ Deluxe modeli klima uređaja tvrtke Samsung dostupni su od danas u izvedbama DVM (Variable Refrigerant Flow) i Eco Heating System (EHS). Za VRF (DVM) sustave, jedinice imaju raspon kapaciteta od 1,5 do 8,2 kW, a za EHS sustave od 1,5 do 8,2 kW. Oboje je dostupno za narudžbu sa ili bez EEV seta.[4]

###

O tvrtki Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE)

Nakon predstavljanja svog prvog klimatizacijskog uređaja 1974. godine, Samsung Electronics brzo širi poslovanje klimatizacijskim sustavima na međunarodnoj razini i 2005. ulazi na europsko tržište komercijalnih klimatizacijskih sustava. Potaknut naglim rastom i dugoročnom predanosti europskom tržištu, Samsung Electronics uspostavio je Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) početkom 2017. godine u Amsterdamu, Nizozemskoj. Posebno europsko sjedište SEACE-a ima za cilj objediniti i povezati djelatnosti društva u više od 30 europskih država. SEACE nudi kontinuiranu tehničku obuku o klimatizacijskim i pametnim rješenjima za zgrade i postprodajnu i tehničku podršku svojim industrijskim partnerima iz kojih stoje Samsungov izniman ugled i vrhunske inovacije, uključujući rješenja za digitalno povezivanje. SEACE se ponosi zadovoljavanjem potreba europskog tržišta kada je riječ o hlađenju, grijanju, toploj vodi u kućanstvima, klimatizaciji i pametnim rješenjima za zgrade, osobito maloprodajnom, hotelskom, uredskom okruženju i domaćinstvima.

[1] ASHRAE (Američko društvo inženjera za grijanje, hlađenje i klimatizaciju) definira „miran zrak” kao strujanje zraka sporije od 0,15 m/s bez neugodnog osjećaja hladnog propuha.

[2] Potrebni su Wi-Fi mrežna veza i korisnički račun za pristup aplikaciji Samsung SmartThings. Wi-Fi set naručuje se zasebno. Potrebni su mobilni uređaji sa sustavom iOS 10.0 ili novijim, i Android 5.0 ili novijim. Za primjenu aplikacije SmartThings u srednjim i velikim poslovnim zgradama možda će biti potrebno udovoljiti i dodatnim zahtjevima. Dostupnost opisanih značajki može ovisiti o izvedbi klimatizacijskog rješenja. Bixby glasovno upravljanje podržano je samo za sljedeće jezike: engleski (SAD, UK, Indija), kineski, korejski, francuski, njemački, talijanski, portugalski i španjolski.

[3] Ispitano na modelu AM022TNVDKHEU u usporedbi s uobičajenim modelom tvrtke Samsung AM022JNVDKHEU pod određenim uvjetima ispitivanja, a rezultat može varirati ovisno o određenim čimbenicima i načinu upotrebe.

[4] Dostupnost različitih raspona može se razlikovati ovisno o lokalnom tržištu.

MPR