Samsung Wind-Free klima uređaji – rješenje za sva godišnja doba uz minimalne troškove

1
uređaji

Pomoću napredne tehnologije, uštedite na kućnom budžetu sa sustavom klimatizacije koji je energetski učinkovitiji od konvencionalnih načina grijanja i hlađenja

Odavno klimatizacijski uređaji ne nude samo ugodno rješenje za ljetne vrućine, nego i dodatne funkcije poput pročišćivanja zraka, odvlaživanja te grijanja. Ipak, mnogi od nas često izbjegavaju korištenje dodatnih funkcija klimatskog sustava zbog straha od visokih računa za električnu energiju.

Uz Wind-Free™, nemojte se bojati grijati prostor

Zbog pažnje na kućni budžet, mnogi od nas uopće niti ne koriste mogućnost grijanja klimatizacijskim uređajima, nego se oslanjamo samo na konvencionalne grijače poput toplane, plina, peći ili električnih grijalica. Ono što mnogi ne znaju je da je klima uređaj zapravo energetski učinkovitija od navedenih načina grijanja jer se toplinska energija ne proizvodi, već iskorištava iz vanjskog zraka. Samsung Wind-FreeTM Elite energetskom učinkovitosti A+++ u grijanju i hlađenju osigurava maksimalnu učinkovitost grijanja, čak i pri niskim temperaturama.

U našem mediteranskom okruženju, klima uređaji su idealno rješenje zbog općenito toplijeg vremena pa nema niti potrebe za dodatnim troškovima koje stvaraju drugi sustavi grijanja. Najkritičnija su prijelazna razdoblja jeseni i proljeća kad sustavi toplana još nisu uključeni pa nam je klima uređaj savršeno rješenje u takvim trenutcima.

Dok radijatori rade bez prestanka i time generiraju troškove, Samsung Wind-Free™ uređaji automatski prilagođavaju svoj način rada kada je prostor dovoljno ugrijan. Klima uređaji su i sigurnije rješenje za naše mališane jer se tijekom igre ne mogu opeći na radijator blizu tla. Ako se klima kvalitetno pozicionira u prostoru, distribucija topline bit će ujednačena pa uopće nema potrebe za dodatnim grijalicama. Samsung Wind-Free™ klima uređaji idealno su rješenje za potrebe hlađenja i grijanja koje pametnim tehnologijama ne stvaraju glavobolje kada račun za električnu energiju stigne u poštanski sandučić.

Tvrtka Samsung Electronics kontinuirano razvija inovativna te ekološki i ekonomski prihvatljiva klimatizacijska rješenja upravo radi razbijanja ovog stereotipa. Svi Samsung Wind-Free™ klima uređaji dolaze s moćnom Digital Inverter Boost tehnologijom kompresora koja osigurava maksimalnu udobnost i nisku razinu buke. Nadalje, iznos računa za električnu energiju moguće je smanjiti i do 77%[1] uključivanjem Wind-Free™ načina rada tijekom hlađenja čak i kada je potrebna maksimalna snaga rada.

Klima koja pamti što korisnik želi

Za dodatnu učinkovitost, Wind-Free™ klima uređaji imaju 15% veći ventilator za brže hlađenje i uštedu energije, dok 23 000 sitnih rupica za zrak ravnomjerno i nježno šire hladnoću u prostor, bez neugodnog osjećaja propuha. Ove nevjerojatne klime također posjeduju senzor ljudskog pokreta koji automatski detektira prisutnost osoba u prostoru te smanjuje jačinu svojeg rada ako ga je netko napustio i obrnuto.

Koristeći umjetnu inteligenciju, Wind-FreeTM klima uređaji odmah nude optimalne postavke prema okolini korisnika, konstantno se prilagođavajući što se više uređaj koristi. Odzvonilo je ponovnom namještanju postavki svaki put kada se klima uključuje jer se optimalna temperatura sada doseže jednim dodirom. Automatski prebacuje iz načina rada hlađenja u grijanje i obrnuto, uzimajući u obzir vanjsku temperaturu i temperaturu prostora.

Klima uređaj je moguće koristiti i na daljinu uz SmartThings aplikaciju za pametne telefone koja korisniku omogućuje da u potpunosti automatizira sustav klimatizacije te kontrolira i postavlja temperaturu u svome domu na daljinu.

Kako funkcionira Digital Inverter Boost tehnologija?

Klimatizacijski uređaji bez inverterskog motora snižavaju temperaturu u prostoru cirkulirajući topli zrak pomoću rotirajućeg kompresora, kreirajući svojevrsni „zračni vrtlog“ kako bi ga zamijenili s hladnim. To je proces koji zahtjeva puno električne energije. Stoga je Samsung kreirao kompresor koji regulira svoj broj okretaja u minuti (RPM) za maksimalnu učinkovitost uz istovremenu uštedu energije. Osim što tako štede energiju, održavaju temperaturu u prostoru stabilnom, zbog čega je ugoda mnogo veća.

Za više informacija o Wind-Free™ klima uređajima posjetite https://www.samsung.com/hr/business/climate/wind-free/.

[1] Ova ušteda se odnosi na Wind-Free način rada u usproredbi s Fast Cooling načinom rada.

MPR