Skradin, gradić bogate povijesti i pristupačnih i otvorenih ljudi

1
SKRADIN

Smješten na mjestu gdje rijeka Krka ljubi more, Skradin se može pohvaliti netaknutom prirodom NP Krka, rijeke Guduće, Prukljanskog jezera i kanjonom rijeke Čikole. Kraj je to vrijednih i otvorenih ljudi čije gostoprimstvo ćete teško zaboraviti a bogata povijest duga 6000 godina prisutna je na svakom koraku gradske jezgre Skradina, utvrde Turina, vrijedne industrijske baštine i otoka Visovca.

Bilo da ste putnik namjernik ili ste odlučili skrenuti s puta prema ili s mora, Skradin će vas, osim svojom poviješću, očarati i posebnom gastronomskom ponudom. Tradicionalna kuhinja skradinskog područja nudi za svakog ponešto a svakako treba probati brudet od bižota ( jegulja ) s palentom. Za nju se kukuruzno brašno melje u mlinovima na Skradinskom buku. Nadaleko poznate čokalice, pržene sitne ribice koje žive u boćatoj vodi. Ako vam je draže meso, naša je preporuka je meso ispod peke ( pijevac, purica, janjetina, teletina ) i koprtlje – štapići pršuta i pancete umotani u janjeće iznutrice i skuhani zajedno s komadima suhog mesa. Ne smijemo zaboraviti niti nadaleko poznati skradinski rižot kojeg domaćini pripremaju čak deset sati a tajnu njegove pripreme možete čuti u restoranu Visovac.

Najpoznatija slastica ovog kraja, skradinska torta, delicija je koja se izrađuje od badema, oraha i meda a servira se uz čašicu likera od ruža i savršena je slastica za završetak ove gastronomske rapsodije.

Restoran Visovac, osim svih navedenih specijaliteta nudi još jednu „poslasticu” – vlastite smještajne kapacitete a čeka vas i posebna vikend ponuda s popustom od 36%.

Pitate li se što sve ponuda uključuje pogledajte nastavak:

Petak: Dolazak u sobu Apartmana Visovac iza 14 sati. Preporučujemo obilazak otočića Visovca ili šetnju Skradinom.

Večera:

Crni rižot od sipe

Pržena pastrva iz rijeke Krke u kukuruznom brašnu

Krumpir salata

Palačinke Rustem-paša – palačinke sa orasima i medom, nose ime po Rustem-paši rođenom u Skradinu 1500. godine

Subota:  nakon ustajanja i udisanja svježeg morskog zraka vrijeme je za obilan doručak uz omlete, namaze i ostale delicije

Ručak ili večera – po izboru:

Skradinska zakuska : skradinski pršut, domaća panceta, kravlji sir

Skradinski rižot – rižot od teleće ruže

Skradinska torta „Sissi torta“

SKRADIN

Nedjelja:

Doručak:domaći specijaliteti

Ručak: Salata od hobotnice

Brudet od bižota sa domaćom palentom

Skradinska torta

Cijena za dvije osobe za vikend : 1200,00 kn ( uključen PDV )   prije  1858,00kn ( boravišna pristojba uključena u cijenu )

Vikend paket ne uključuje ulaznicu za NP Krka.

Smještaj: 8 apartmana uz osiguran parking

Restoran & Apartmani Visovac http://visovac.com/kontakt.php

Skradinskih svilara 21

22222 Skradin

Direktor: Zoran Kovilić

M: 098 768 783

T: 022 771 101

Email: mrse@si.t-com.hr