SmartThings Find – nova Samsungova usluga za brzo i jednostavno lociranje vaših Galaxy uređaja

0
SmartThings

Kao dio aplikacije SmartThings, SmartThings Find pomaže korisnicima brzi pronalazak povezanih Galaxy uređaja koristeći BLE i UWB tehnologije

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je novu uslugu SmartThings Find[1] koja omogućuje korisnicima brz i jednostavan pronalazak Galaxy uređaja[2]. Nakon što se 6 milijuna korisnika[3] diljem Koreje, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a prijavilo za rani pristup usluzi, SmartThings Find spreman je za globalno lansiranje na uređajima s operativnim sustavom Android 8 ili novijim. SmartThings Find koristi tehnologije Bluetooth Low Energy (BLE)[4] i ultra-wideband (UWB)[5] kako bi pomogli korisnicima prilikom pronalaska svojih Galaxy pametnih telefona, tableta, pametnih satova i bežičnih slušalica.

„Koristeći najnovije tehnologije BLE i UWB, SmartThings Find učinit će život korisnika manje stresnim kada je riječ o potrazi za izgubljenim Galaxy uređajima. Uz dodatnu prednost korištenja AR tehnologije[6] u kombinaciji s kartama i zvukovima koji ih navode do njihovih pametnih uređaja, SmartThings Find je jednostavno i vizualno rješenje koje će im pomoći da lako pronađu svoj omiljeni uređaj. Ovo je samo jedan primjer novih značajnih mobilnih iskustava koje će UWB tehnologija donijeti korisnicima širom svijeta.“, rekao je Jaeyeon Jung, potpredsjednik i voditelj tima SmartThings, Odjel mobilnih komunikacija, Samsung Electronics.

Jednostavno pronađite više svojih uređaja

Nakon završetka brzog postupka registracije, SmartThings korisnici mogu lako pronaći svoje Galaxy uređaje – od pametnih telefona, tableta i pametnih satova pa sve do bežičnih slušalica. Bilo da su svoj Galaxy Note20 Ultra ispustili iza kauča ili se ne mogu sjetiti gdje su spremili svoje Galaxy Buds Live bežične slušalice, usluga SmartThings Find pomoći će im da ih pronađu.

Nepovezan ne znači “biti nevidljiv”

Pomoću usluge SmartThings Find korisnici mogu pronaći svoj nestali uređaj, čak i kada je izvan mreže[7]. To je zato što se SmartThings korisnici sada mogu odlučiti za sigurno korištenje svog Galaxy tableta ili pametnog telefona kako bi pomogli drugima u lociranju izgubljenih uređaja. Jednom kada je uređaj van mreže 30 minuta, počinje proizvoditi BLE signal koji mogu primiti drugi uređaji. Ako korisnici prijave svoj uređaj kao izgubljen putem SmartThings Finda, bilo koji obližnji Galaxy pametni telefon ili tablet koji je izabrao pomoć pri pronalaženju izgubljenih uređaja može upozoriti Samsung poslužitelja o njegovom položaju, a oni će potom obavijestiti korisnike. Svi korisnički podaci SmartThings Finda su šifrirani i zaštićeni, tako da je lokacija uređaja vidljiva samo njegovom vlasniku.

Pronađite svoj Galaxy uređaj brže, jednostavnije i s detaljnijim uputama

Lociranje nestalog uređaja je sada brže i jednostavnije s integriranim uputama na karti i mogućnošću reprodukcije zvuka izgubljenog uređaja kako bi ga korisnici brže pronašli. Kada korisnici izgube uređaj, mogu jednostavno otvoriti SmartThings Find aplikaciju na pametnom telefonu ili tabletu i odabrati uređaj koji žele locirati. Tada će se prikazati točna lokacija njihovog uređaja na karti. Kad se približe uređaju, mogu odabrati da uređaj reproducira zvuk ili ga mogu locirati pomoću funkcije pretraživanja bazirane na AR koja grafički prikazuje korisniku kako se približava uređaju.

Dostupnost

Od 30. listopada 2020. novo ažuriranje softvera za aplikaciju SmartThings za pametne telefone i tablete Galaxy s operativnim sustavom Android 8 ili novijim dostupno je širom svijeta[8]. Nakon toga korisnici mogu pristupiti usluzi SmartThings Find dodirivanjem oznake na dnu početnog zaslona u aplikaciji SmartThings. Uz to, od početka sljedeće godine Samsung će dodatno proširiti mogućnosti praćenja, što će korisnicima pomoći da lociraju ne samo Galaxy uređaje, već i druge.

Za više informacija o aplikaciji SmartThings i usluzi SmartThings Find pogledajte ovdje.

O Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung svojim idejama i tehnologijom inspirira svijet i oblikuje budućnost. Tvrtka postavlja standarde na području televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta i digitalnih kućnih uređaja, mrežnih i LSI sustava, memorije i LED tehnologija. Za više informacija i vijesti posjetite news.samsung.com.

[1] Dostupnost ovisi o tržištu i teleoperateru.

[2] Dostupno na Galaxy pametnim telefonima i tabletima s operativnim sustavom Android 8 ili noviji, Galaxy Watch pametnim satovima s Tizen 5.5 ili novijim te Galaxy Buds+ i Galaxy Buds Live bežičnim slušalicama.

[3] Od 28. listopada 2020. broj registriranih korisnika narastao je do 6 milijuna, kao rezultat dvomjesečnog ranog pristupa usluzi u Koreji, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u.

[4] Mogućnost pronalaženja BLE dostupna je na pametnim telefonima i tabletima Galaxy s Androidom 8 ili novijim; Uređaji Galaxy Watch s Tizenom 5.5 ili novijim; i Galaxy Buds + i Galaxy Buds Live..

[5] UWB značajka dostupna je na Galaxy Note20 Ultra i Galaxy Z Fold2.

[6] Dostupno samo na uređajima koji podržavaju UWB.

[7] Uređaj je “offline” kada je odspojen s mobilne mreže ili je u slučaju nosivih Galaxy uređaja udaljen od Galaxy pametnog telefona.

[8] Dostupnost ovisi o tržištu i teleoperateru.

MILLENIUM PROMOCIJA