Zlato i srebro u Cape Townu za hrvatski turistički film

0
film

Film „CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION“, snimljen u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, te film Turističke zajednice grada Rijeke „RIJEKA – I MISS YOU“ osvojili su nagrade na Međunarodnom festivalu turističkih filmova Afrika, održanom prošlog tjedna u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici. Prvi je to festival koji se ove godine održao uživo, no na žalost zbog situacije s pandemijom nismo bili nazočni, izvijestili su iz producentske kuće Balduči film.

Filmovi su nagrađeni s dvije velike nagrade, pa je tako film CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION osvojio zlato za najbolji film u kategoriji Turistički proizvod – filmske lokacije, a promotivni film RIJEKA – I MISS YOU osvojio je srebro u kategoriji Turistička destinacija – Grad.

Filmom CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION promoviramo hrvatske filmske lokacije i dodatno pozicioniramo Hrvatsku kao atraktivnu zemlju na mapi svjetskih produkcijskih središta, dok se filmom RIJEKA I MISS YOU pomovira grad Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. Oba nagrađena filma snimljena su u produkciji BALDUČI FILMA, prema scenariju Spomenke Saraga koja je ujedno i producentica filmova, u režiji Herve Tirmarchea, te snimatelja i montažera Jalil Armija.

Herve Tirmarche, Spomenka Saraga, Jalil Armijo

„Iznimno smo ponosni na uspjeh naših filmova i moramo se ovom prilikom pohvaliti da smo tijekom 2020. godine osvojili 22 nagrade širom svijeta; od USA gdje smo osvojili ukupno šest nagrada (između ostalog nagradu za najbolju kameru i najbolji turistički film), na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu, na jubilarnom 20. izdanju festivala The Golden City Gate srebrne nagrade, u Viseu (Portugal) dva prva mjesta, u Rigi, Istanbulu itd. “ Kad pribrojimo ove dvije nagrade iz Južnoafričke Republike osvojili smo ukupno 24 nagrade – rekla je ovom prilikom producentica Spomenka Saraga.

Na festival u Cape Town ove je godine pristiglo je 865 prijava iz 97 zemalja, a nagrađeni su radovi nekih od najcjenjenijih reklamnih agencija, televizijskih postaja i produkcijskih kuća iz cijelog svijeta.

PR: Balduči film

Foto: Balduči film