100.000 KUNA UDRUZI ROKOTOK ZA ČIŠĆENJE OTOČNIH PLAŽA

0
Rokotok

Head&Shoulders i udruga RokOtok, unatoč pandemiji koronavirusa, nastavili su projekt „Očistimo zajedno jadranske plaže od plastike“, a čišćenje je započelo na otoku Murteru.

Udruzi RokOtok uručen je donacijski ček Head&Shouldersa na iznos od 100.000 kuna čime je označen nastavak projekta „Očistimo zajedno jadranske plaže od plastike“. Novinar, bloger i putopisac Domagoj Jakopović Ribafish sa svojim je timom započeo čišćenje otočnih plaža u Jezerima na otoku Murteru. Iako je projekt RokOtok prvotno uključivao i povezivanje 17 jadranskih otoka plivanjem, Ribafish kao organizator i začetnik projekta, plivanje je zbog pandemije koronavirusa odgodio sve dok druženje s djecom i roditeljima ne bude sigurno za sve sudionike.

rokotok

Žao mi je što i ove godine nećemo biti među djecom i roditeljima koji me podržavaju i koji su me na svakom otoku dočekali s veseljem i dali mi snage da nastavim plivati i poticati djecu na međusobno druženje, izlazak u prirodu i istraživanje Lijepe naše. No, procijenili smo da je ipak sigurnije druženje ostaviti za iduću godinu, ali smo zato ustrajni u namjeri da zajedno očistimo jadranske plaže od plastike. Vrijedna donacija Head&Shouldersa će nam pomoći da provedemo planirano čišćenje plaža i da ih oslobodimo ponajprije od plastike koju izbaci more, ali i koju ostavljaju gosti na plažama“, izjavio je Domagoj Jakopović Ribafish.

Na plažu Vrtiluka na Murteru more svake godine izbacuje veću količinu otpada koju čiste i lokalne udruge uz pomoć komunalnog poduzeća Ježinac iz Tisnog, no svaka pomoć im je dobrodošla. Ribafish i njegov tim su samo na toj plaži prikupili ukupno 12 vreća različitog otpada i uz pomoć komunalnog poduzeća Ježinac i murterske udruge Argonauta zbrinuli sav prikupljeni otpad.

„Dugotrajna promjena navika i zaštita dragocjene prirode jedna je od poruka koju upućuje suradnja između naše vodeće marke za kosu Head&Shoulders i udruge RokOtok. Head&Shoulders je uz suradnju s udrugom RokOtok početkom godine i u Hrvatskoj predstavio bocu koja je dijelom izrađena od plastike prikupljene na plažama diljem svijeta. Procter&Gamble stalno ide korak dalje i u svojem programu „Ambition 2030“ ima za cilj u sljedećih 10 godina za svoje vodeće marke koristiti 100% recikliranu plastiku, upola smanjiti emisiju stakleničkih plinova i koristiti 100% električne energije iz obnovljivih izvora“, pojašnjava Roberta Čirjak, marketing menadžerica Procter&Gamblea.

Projekt „Očistimo zajedno jadranske plaže od plastike“ pokrenut je početkom ožujka i trajao je sve do kraja travnja. Kupnjom svake boce Head&Shouldersa kupci su podržali prikupljanje donacije u iznosu od 100.000 kuna udruzi RokOtok namijenjenu za čišćenje otočnih plaža.

Među sljedećim destinacijama na kojima će udruga RokOtok očistiti plaže su Korčula, Pag, Krk, Crikvenica, Pašman i Kukljica. Osim čišćenja jadranskih plaža udruga će u skladu s mjerama opreza tijekom pandemije održati i edukaciju u školama o projektu RokOtok, a kada to okolnosti dopuste u planu je i nastavak povezivanja 50 jadranskih otoka plivanjem.

AMBRELA KOMUNIKACIJE