Goložece di Orsera, drugo izdanje vrhunskog gourmet eventa

1
Goložece di Orsera

U Vrsaru se održava gourmet event posvećen istarskim delicijama i lokalnim namirnicama

Istinske hedoniste i gurmane te ljubitelje autohtonih istarskih delicija i dobre kapljice ovog će rujna putevi ponovno odvesti u Vrsar. Naime, od 05. do 12. rujna održat će se drugo izdanje gourmet eventa Goložece di Orsera u sklopu kojeg će u dvanaest vrsarskih restorana gosti moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu.

Goložece di Orsera

Restorani koji sudjeluju u ovom drugom izdanju su:  Batana,  Basilico, Bevanda, Dvi Palme, Fančita, Goran, Kod Luce, Rotonda, Srdela, Trošt, Vrsaranka, Villa Vrsar  a posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po promotivnim cijenama, s naglaskom na sezonske i lokalne proizvode.

Goložece di Orsera

Na meniju će se naći delicije od bakalara, sardona, hobotnice, orade i brancina na žaru, tartar i tagliata od jadranske tune, brodeta i šufiganih karamala dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput carpaccia s tartufima, odreska od boškarina sa skutom, juneće tagliate i mnogih drugih. U ponudi će se naći i neizostavna istarska jela poput fuži, raviola, maneštre te autohtonih slastica fritula, kroštula, kolača od skute i oraha, vrsaranskih amareta i drugih.  Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po promotivnoj cijeni od 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina istarskih vinara.

Ova zanimljiva gourmet priča nastala je u organizaciji TZO Vrsar i Udruge ugostitelja Vrsar uz suradnju partnera, turističke kompanije Maistre, a ima za cilj predstaviti vrsarske i istarske specijalitete domaćim i stranim gostima te pružiti dodatan motiv turistima za dolazak. Manifestacija želi potaknuti uključenje što većeg broja kvalitetnih ugostitelja te potaknuti njihovu orijentiranost lokalnim namirnicama i jelima kako bi se valorizirale autohtone namirnice, a istovremeno očuvalo tradicijsko nasljeđe kroz revalorizaciju istarskih recepta.

Goložece di Orsera, kao i ostali mnogobrojni eventi koji se organiziraju na ovom području, iz godine u godinu dodatno obogaćuju ponudu destinacije te jačaju poziciju Istre kao vrhunske gourmet destinacije.

Web stranica:
https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/golozece-di-orsera/

TZ općine Vrsar