Novi Samsung kućanski aparati bazirani na umjetnoj inteligenciji

2
Samsung

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je novu liniju pametnih perilica za rublje, kao i inovativne hladnjake sa zamrzivačem u donjem dijelu uređaja (BMF).

Novu liniju uređaja predvodi model WW9800T[1] sa Samsung EcoBubble Quick i QuickDrive tehnologijama, kao i naprednim funkcijama koje se temelje na umjetnoj inteligenciji koja automatski bira i prilagođava programe pranja. Cilj je učiniti ciklus pranja što učinkovitijim i bržim uz manje energije i truda. Novi RB7300 hladnjak[2] karakteriziraju poboljšane mogućnosti hlađenja s inovativnim mogućnostima skladištenja i čuvanja namirnica. Uz ovaj model, linija Bespoke[3] po prvi put bit će dostupna u Europi, kao Samsung kuhinjsko rješenje koje korisnik može personalizirati u skladu sa uređenjem svojim potrebama.

„Nastojimo razviti kućanske uređaje koji će vrhunskim performansama zadovoljiti potrebe korisnika. Novim proizvodima nudimo ekološka rješenja i nastavit ćemo se fokusirati na stvaranju proizvoda koji obogaćuju svakodnevni život,” rekao je Hyesoon Yang, potpredsjednik tvrtke Samsung Electronics.

Štedi energiju, vrijeme i trud uz prilagodljiv program pranja

Nova perilica rublja WW9800T donosi kombinaciju najnaprednijih Samsung tehnologija koje skraćuju vrijeme pranja i smanjuju potrošnju energije, pružajući korisnicima personalizirano, prilagodljivo iskustvo pranja, u skladu s količinom i vrstom odjeće koju peru. Revolucionarna Samsung QuickDrive tehnologija omogućuje smanjenje vremena pranja do 50 posto, a potrošnju energije do 20 posto[4]. Bubanj ovog modela okreće se neovisno o stražnjem dijelu, što rezultira dinamičnijim pokretima, a rezultat je temeljitije oprano rublje. Posebni Samsung Digital Inverter kompresor povećava energetsku učinkovitost korištenjem jakih magneta za bolje performanse i tiši ciklus pranja.

Novi uređaji dolaze i sa Samsung EcoBubble™ tehnologijom koja pojačava učinak deterdženta pretvarajući ga u mjehuriće koji brže prodiru u tkaninu, čak i u hladnoj vodi. Pranje hladnom vodom štedi energiju koja bi se trošila na zagrijavanje, a istovremeno štiti tkaninu i boju odjeće.

Uz to, tu je i umjetna inteligencija koja pamti navike i ponašanje korisnika te na ekranu uređaja predlaže najprikladnije programe pranja. S jednostavnim sučeljem, AI Control eliminira potrebu za pregledavanjem dostupnih programa kako bi pronašli onaj koji im je potreban. AI Wash opcija koristi senzore za otkrivanje težine i vrste materijala za pranje rublja u bubnju, temeljem čega procjenjuje potrebnu količinu vode i deterdženta. Nadalje, postupak automatskog sušenja Cycle Link aktivira najprikladnije senzore za pranje i sušenje za svaki pojedini ciklus pranja.

Svi uređaji u novoj liniji Samsung perilica su kompatibilni sa platformom SmartThings i nude korisnicima kontrolu nad postavkama izravno sa pametnih telefona, kao i pristup uslugama kao što su Laundry Planner i Laundry Recipe za prilagođavanje programa.

Maksimalan prostor za namirnice uz svježinu koja traje

Zahvaljujući Samsung SpaceMax ™ tehnologiji, unutrašnji zidovi uređaja znatno su tanji, pa novi BMF hladnjak s volumenom većim od 385L pruža puno prostora za spremanje namirnica. Ova značajka posebno je važna sada kada korisnici rjeđe idu u kupovinu te kupuju veće količine namirnica odjednom.

Novi hladnjak dizajniran je tako da hranu održava svježom [5] dva puta duže. Dolazi s revolucionarnim odjeljkom Optimal Fresh +, koji se može koristiti kao jedna ladica ili podijeljen u dva odvojena odjeljka. Lijeva, hladnija strana u tom je slučaju optimizirana za spremanje mesa i ribe, dok je desna strana idealna za voće i povrće. Hrana će biti adekvatno ohlađena bez obzira na dio hladnjaka u kojem se nalazi, zahvaljujući Samsung All Around Cooling i Metal Cooling tehnologijama. Kompresor najnovijeg hladnjaka automatski prilagođava performanse hlađenja na svih sedam razina polica, trošeći manje energije. Uz to, hladnjak je gotovo bezvučan, a izdržljivost uređaja dodatno je povećana.

Dizajn BMF hladnjaka daje ovom uređaju dozu sofisticiranosti. Ravna prednja ploča od nehrđajućeg čelika odražava jednostavan i sofisticiran stil Samsung kućanskih aparata.

Hladnjak RB7300, kao i nove Samsung perilice rublja, bit će predstavljeni 2. rujna na virtualnom događaju Samsung Life Unstoppable.

[1] Ova linija uređaja prvotno će biti dostupna na europskom tržištu, a naknadno tijekom godine i u ostatku svijeta.

[2] Uređaj će u kolovozu biti dostupan na tržištu Europe, a zatim i u ostatku svijeta.

[3] Ovaj uređaj će u listopadu biti dostupan i u Skandinaviji, a tijekom iduće godine i u ostatku Europe.

[4] Testirano na uređaju WW8000T u usporedbi s modelom WW6500K. Ušteda do 50 posto vremena i 20 posto energetske potrošnje prilikom pranja pamučnog rublja (na 40℃, kada je bubanj napola pun); performanse mogu varirati za 5 posto; bazirano na Intertek podacima.

[5] Rezultati bazirani na internom testiranju. Primijenjeno na MAX funkciji rada. Rezultati mogu varirati ovisno o svježini hrane, korištenju uređaja, stanju i drugim faktorima.

MPR