HSSKL donirao 50.000 kuna najmlađima

0

U doba krize uzrokovane pandemijom koronavirusa kada mnogi sektori i djelatnosti bilježe rekordno niske stope poslovanja, Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja (HSSKL) je odlučio darovati one najpotrebitije. S donacijama u ukupnom iznosu većem od 50.000 kuna nadaju se staviti osmjehe na dječja lica i uljepšati im ovaj Božić unatoč izvanrednim okolnostima koje su ih snašle u izazovnoj 2020. godini.

U 2020. godini hrvatsko nebo je preletjelo tek 300.000 zrakoplova što je čak 400.000 manje u odnosu na 2019. godinu no bez obzira što je kriza imala veliki utjecaj na zračni promet i kontrolu leta nismo dopustili da to utječe na naša Božićna darivanja. Veliko nam je zadovoljstvo što smo ovim donacijama mogli obradovati one najmlađe i s njima podijeliti Božićno veselje.“ – poručio je Krešimir Rakoci, predsjednik HSSKL.

Brošura Hrvatske IPA sekcije ”Nasilje i mladi”

HSSKL već šestu godinu za redom surađuje sa Hrvatskom sekcijom međunarodnog udruženja policajaca (IPA),  i ove godine je odlučio podržati izradu brošure “Nasilje i mladi”. Naime, crne statistike pokazuju kako je danas svako peto dijete izloženo nasilju, a brošura je dio svjetskog projekta kojim će educirati građane, prvenstveno djecu o ovom problemu te utjecati na smanjenje društveno neprihvatljivog ponašanja.

Udruga Nova budućnost

Također, HSSKL nastavlja svoju donacijsku tradiciju od sada već sedam godina za udrugu “Nova budućnost” koja brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Iako ove godine u sklopu akcije Velika srca trče nije bilo moguće organizirati humanitarnu utrku i trčati za malene, pobrinuli su se za njih uz slatkiše i poklon bonove od HSSKL i Hrvatske udruge kontrolora letenja.

HSSKL već nekoliko godina daruje poklonima i Klub roditelja nedonoščadi Palčići no ove godine su se odlučili i na znatniju novčanu donaciju. Potpomogli su isto tako i pojedince privatnim donacijama, a Splitska podružnica donirala je štićenicama i štićenicima Udruge roditelja djece s teškoćama u razvojubrački pupoljci.

Više informacija o HSSKL donacijama možete pročitati na https://hsskl.hr/novosti/humanitarni-rad/ .

Naslovna fotografija: Bucography, Unsplash

EURONAVIGATOR