Još jednom najveće priznanje – ocjena održivosti EcoVadisa

0
geberit grupa
EcoVadis 2022

Platinasta nagrada po treći put i time među prvih 1 posto svih tvrtki

Geberit Grupa je treći put zaredom nagrađena Platinastom medaljom koju dodjeljuje platforma EcoVadis za upravljanje održivošću. Ovo svrstava Geberit među prvih 1% svih tvrtki koje je naveo EcoVadis u različitim industrijama i zemljama.

Treći put zaredom Geberit Grupa dobila je platinastu nagradu EcoVadisa za svoje upravljanje održivošću. Ovo je najviša nagrada koja se dodjeljuje u sklopu godišnje procjene EcoVadis. Geberit se tako svrstava među prvih 1 posto svih tvrtki koje navodi EcoVadis u različitim industrijama i zemljama. Nagrada kupcima i dobavljačima pokazuje da Geberit posjeduje sveobuhvatan, sustavan i dugoročan sustav upravljanja održivošću.

Geberit je već više od 30 godina predan održivosti iz vlastitog uvjerenja i želi igrati vodeću ulogu u promjeni prema održivijoj sanitarnoj industriji. Već 1990. godine društvo je izradilo svoju prvu strategiju zaštite okoliša i provela određene mjere. Tijekom godina ova se strategija postupno razvila u sveobuhvatnu strategiju održivosti, sada je sastavni dio korporativne kulture i daje značajan doprinos ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda.

Preko 100.000 ocijenjenih tvrtki diljem svijeta

Holističke i provjerljive strategije održivosti postaju sve bitnijim za tvrtke. Platforme kao što je EcoVadis značajno pridonose transparentnosti održivog učinka tvrtki i time pružaju osnovu za usporedbu za klijente.

Od svog osnutka 2007. godine, platforma EcoVadis razvila se u jednog od najvećih svjetskih pružatelja ocjena održivosti za tvrtke i stvorila je globalnu mrežu od preko 100.000 ocijenjenih tvrtki. EcoVadis provodi procjene rizika i učinka u 200 industrija i 175 zemalja. Sustav analize sastoji se od 21 kriterija koji su podijeljeni u četiri tematska područja: Okoliš, Rad i ljudska prava, Etika i Održiva nabava.

Platinasta nagrada EcoVadisa

Platinasti certifikat svrstava Geberit među prvih 1% svih društava koje ocjenjuje EcoVadis. Vrijedi do kraja 2023. godine.

IN MEDIAS RES KOMUNIKACIJE