Mala škola francuskog filma koju će obožavati i vinoljupci

0
vina

Ako su vaše strasti vina i filmovi, evo prilike da u jednoj večeri obje doživite. Naime, u srijedu 17.06. s početkom u 19h u vinoteci i wine baru Bornstein, Kaptol 19 priprema se prava poslastica za sve ljubitelje sedme umjetnosti koju ni ljubitelji fine kapljice nipošto ne bi smjeli propustiti

Jean-Luc Godard jedan je od najvećih, ako ne i najveći živući režiser čija pojava 50ih i 60ih godina je bila za filmski svijet nešto poput Kopernikanskog obrata. Bio je jedan od najvećih inovatora, a mnogi režiseri koje danas slavimo i koje volimo inspirirani su upravo njime, naprimjer, jedan od najpoznatijih – Quentin Tarantino.

O svemu tome bit će riječi na događanju u srijedu koje će odati počast maestru Godardu i pokretu francuskog Novog vala kojemu je ovaj veliki maestro pripadao. Prikazat će se kultne scene  iz najpoznatijih Godardovih filmova koje će se komentirati u društvu prof. Tomislava Brleka s Odsjeka za Komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Ono što će dodatno razveseliti sve vinoljupce među fanovima filma, i obrnuto, je degustacija autohtonih istarskih sorti malvazije, terana i muškata žutog izvrsnog vinara iz malog sela Baškoti pored Višnjana – Milenka Matića. Potočit će se ukupno 4 etikete vina, a svaku će pratiti ukusni baguette zalogaji iz Bornsteina i sirevi Paške sirane.

Svi koji žele uživati svim čulima u ovoj jedinstvenoj večeri pozivaju se  da rezerviraju svoje mjesto za stolom putem maila na: jelena@winetimeexperience.com ili telefonom na: 091 566 1843.

Više informacija dostupno je na Facebook stranici događanja.

Cijena po osobi iznosi 220,00 kn i uključuje konzumaciju hrane, vina, mjesto za stolom i program večeri.