Otvorene su nominacije za izbor Vinske Dame i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene 2021

1
vina
Klaudio Tomaz i Karmela Tancabel

U nastojanju da vinare kao pojedince i osobe istaknu ispred njihovih vina, udruga za kulturu stola G.E.T. (gastronomija, enologija, turizam) prošle je godine pokrenula projekt Vinska Dama i Vinski Gospodin. Pozitivna reakcija i publike i vinara bila je više nego dovoljan poticaj, kažu organizatori, da organiziraju izbor i u 2021. godini.

Vino je svakako dio jet set scene, a ako pogledamo malo šire u svijetu, dolazimo do butelja koje koštaju i do desetke tisuća eura; sjetimo se samo legendarnih narudžbi vina u filmovima James Bonda, tako da.. Da, vino je glamour.“- ističe Tomislav Stiplošek, predsjednik udruge G.E.T. i idejni začetnik ovog izbora.

Prisjetimo se, svečano predstavljanje finalista održalo se u listopadu. Program glamurozne večere nadopunili su nastup našeg internacionalno proslavljenog blues glazbenika Tomislava Golubana i mini revija modnog brenda Etna Maar.

Finalisti su osvojili drvene figure koje oblikom predstavljaju Vinsku Damu i Vinskog Gospodina, dizajn mlade umjetnice Tomislave Akrap, a izrađene su od slavonskog hrasta i paljene na način kao što se pali vinska bačva u među vinarima vrlo cijenjenoj bačvariji Srnec iz Nedelišća.

Titulu Vinske Dame i Vinskog gospodina hrvatske vinske scene za 2020. godinu osvojili su Karmela Tancabel (vinarija Iločki podrumi, Ilok) i Klaudio Tomaz (vina Tomaz, Motovun).

Izbor Vinske Dame i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene za 2021. godinu

Nominacije su otvorene na web stranici G.E.T. Report kojim upravlja udruga G.E.T. Do sredine lipnja, na linku: https://get4u.hr/lifestyle/3270-nominacije-vinska-dama-i-vinski-gospodin-2021, možete pogledati do sad nominirane predstavnike vinarija te i sami nominirati svoje favorite ako ih nema u galeriji. Nominirani su mogli biti vinari i djelatnici vinarija koji su istaknuti u javnosti.

Kod nominacija i ocjenjivanja treba uzeti u obzir osobni stil, karizmu, način komunikacije, uključujući javne nastupe, osobni pristup prezentaciji, marketing na društvenim mrežama i uopće komunikaciju s medijima i publikom.

Kad završe nominacije, otvorit će se mogućnost glasanja. Publika će glasati po principu “lajkova”, a žiri će svoje ocjene dati direktno uredništvu G.E.T. Reporta. Lajkovi publike donose 50% ukupnih bodova, a ocjene žirija 50%. Članovi žirija će, kao i prošle godine, biti osobe različitih zanimanja, no redom poznavaoci vinske scene, iz svijeta mode, umjetnosti, lifestylea i komunikacija.

Značaj ovog izbora itekako pokazuju emocije s kojima su svoja priznanja primili prošlogodišnji finalisti, izražavajući veliko zadovoljstvo zbog pokretanja ovakvog projekta i zahvalu svima koji su svojim glasovima istaknuli značaj njihovog posla i truda, a izdvajamo riječi Karmele Tancabel, Vinske Dame hrvatske vinske scene 2020.

Hvala svima koji su prepoznali moj trud, rad, odricanja, upornost, ali prije svega emocije koje su neodvojiv dio u prenošenju doživljaja o vinu, zemlji, regiji, vinogorju, položaju i dakako vinaru koji ga brižno i s ljubavlju stvara. Počašćena sam titulom prve Vinske Dame i zahvalna na priznanju svih vas, za svoj osobni doprinos u promicanju jedinstvene, raznolike i autentične priče vinske Hrvatske.

Nominirajte svoje favorite i pratite izbor: https://get4u.hr/lifestyle/3270-nominacije-vinska-dama-i-vinski-gospodin-2021

G.E.T. Report