Provedite produženi vikend na Lošinju uz najbolje slovenske chefove na gourmet doživljaju Taste Slovenia

0
Taste Slovenia

Gourmet doživljaj Taste Slovenia i ove će se godine održati na Lošinju, od 1. do 4. svibnja u čarobnoj uvali Čikat, točnije u Boutique Hotelu Alhambra i hotelu Bellevue. Ovaj događaj ujedinit će tri renomirana slovenska kuhara i kulinarske zvijezde hotelskih restorana u uvali Čikat te posjetiteljima omogućiti jedinstveni wine & dine doživljaj.

Taste Slovenia jedinstveni je događaj koji okuplja vrhunska imena iz svijeta gastronomije s ciljem približavanja autohtone slovenske kuhinje zainteresiranim posjetiteljima. Četverodnevni program ispunjen raznovrsnom kulinarskom ponudom i vrhunskim vinima započinje u srijedu 1. svibnja domjenkom dobrodošlice i specijalnom večerom od 4 slijeda u restoranu Bava koju će pripremiti poznati slovenski restoran Galerija Okusov. Šarmantni restoran, koristit će najkvalitetnije lokalne sastojke za izradu jela inspiriranih tradicijom i okolišem, dok će za vinsku kartu biti zaslužna  obiteljska vinarija Edi Simčič.

Taste Slovenia

  1. svibnja će u restoranu Matsunoki hotela Bellevue večerom od 5 sljedova posjetitelje zadiviti poznati chef Tomaž Kavčič iz Gostilne Pri Lojzetu. Tomaž Kavčić prvi je i dugogodišnji predsjednik slovenske sekcije Jeunes Restaurateurs d’Europe te dobitnik europske JRE nagrade za inovacije 2017./2018. godine. JRE je vodeće strukovno udruženje mladih i talentiranih chefova s ciljem očuvanje umjetničke razine kulinarske tradicije te promicanja i razmjene znanja o istoj. Upravo u svojim jelima Kavčić ističe bogatu tradiciju Vipavske doline, a večeru u Matsunoki restoranu upotpunit će Marjan Simčič Domaine vina s dugogodišnjom tradicijom.Taste Slovenia

U petak 3. svibnja posjetitelje očekuje večera od 5 sljedova u restoranu s Michelinovom zvjezdicom, Alfred Keller, u Boutique Hotelu Alhambra. Lokalna kulinarska tradicija i srdačna obiteljska hrana restorana Gostilna Rajh iz Murske Sobote stopit će se s vještinama Michaela Gollenza, chefa restorana Alfred Keller, u jedinstveno gastronomsko iskustvo. Poznata slovenska obiteljska vinarija Movia upotpunit će svako jelo pomno odabranom vinskom kartom.

Zadnji dan, 4. svibnja će u restoranu Bava nastupiti chefovi Gostilne Rajh i Galerije Okusov, zajedno sa tri slovenske vinarije, čime će u potpunosti zaokružiti ovu kulinarsku pustolovinu. Ovoga svibnja posjetite hotel Bellevue i Boutique Hotel Alhambra, okusite čari Slovenije i uživajte u predivnom krajoliku uvale Čikat.

Hotel Bellevue smjestio se u čarobnoj uvali Čikat na Lošinju. Poznat je po japanskom restoranu Matsunoki koji se diči spojem tradicionalne japanske kuhinje i svježih mediteranskih namirnica iz lokalnog organskog uzgoja. Ekskluzivni Boutique Hotel Alhambra proglašen je najboljim luksuznim hotelom na Danima hrvatskog turizma, a u sklopu hotela nalazi se restoran Alfred Keller, koji je zbog svoje prepoznatljive kuhinje dobitnik Michelinove zvjezdice.

MPR