Sladoled s emocijom i glazba

0
Sladoled

Konačno je došlo vrijeme u kojem je sladoled gotovo svakodnevno nezaobilazna namirnica. Spadam u onu skupinu ljudi koji u nevjerici gledaju u ljude koji jedu sladoled kad je vani nekih 10 stupnjeva. Jednostavno, meni je sladoled vezan uz ljeto i radnu temperaturu od plus 35 stupnjeva. A ukoliko toj radnoj temperaturi pridružimo i dobru glazbu, doživljaj je potpun.

Prošlog tjedna na moju adresu iz slastičarnice M&M stigli su njihovi sladoledni noviteti: Green Fit, Dark Force i Summer Mood On.

Green Fit i Dark Force sama sam odabrala a treće slatko-kiselo iznenađenje stiglo je odabirom vlasnika.

Green Fit kremasti je sladoled blagog okusa limuna sa zelenim preljevom od pistacija i prženih badema. Moju žlicu osvojio je na prvu i bez puno razmišljanja, uz taj sladoled, iz zvučnika je iscurila Nina Simone: ”I’m feelin’ good”. Sladoled za vruće ljetno poslijepodne kad zrake sunca zovu na ležaljku u hladu, na ljenčarenje i jednostavno – dobar osjećaj.

sladoled
Green Fit

Dark Force tamna je čokoladna sila koju bih koristila za prikupljanje misli kada bih bila revoltirana zbog npr. svađe s dragom mi osobom. Ovom sam sladoledu, snažnog okusa čokolade, dodala nešto svoje, malo sirupa od bazge koji je svojom nježnošću i blagim notama limuna ovom sladoledu dodao svježinu. Ray Charles je zapjevao: ”Hit the Road Jack, and don’t You come back no more!”

Sladoled
Dark Force

U slatko – kiselo iznenađenje Summer Mood On upakiran je okus crvene naranče pomiješan sa sokom od limuna. Tako osunčan, mene podsjeća na Bazooku, žvaku mog djetinjstva koju je, nakon što je okus nestao, bilo najbolje baciti inače ste riskirali odlazak zubaru. Uz Summer Mood On, Katrina And The Waves rekli su: ” I’m walking’ on Sunshine”.

Sladoled

Koji god sladoled iz slastičarnice M&M odabrali, nećete pogriješiti jer osim što su pakirani u ekološkom pakiranju oni su, bez pogovora, svi odreda – prefini sladoledi s emocijom!

Fotografije: Unsplash i Violeta Juras

Mirjana Vidović