Blagdanska frizura s daškom glamura

0
Ines Beranek, foto: Timor Šatara

Novogodišnji doček koji je pred nama neće biti onakav na kakve smo navikli, međutim svaka žena voli ući u Novu godinu u savršenom izdanju, bez obzira na to hoće li provesti Staru godinu kod kuće, uz najužu obitelj ili pak na nekom svečanom eventu i stoga ni jedna neće zanemariti frizuru. Ovih blagdana ćemo birati jednostavne i postojane frizure, ali ipak dovoljno elegantne da nam pruže dašak željenog glamura.

No za pravi efekt nije svejedno koju frizuru odabrati. Ne paše svakom licu ista frizura, a veliku ulogu u odabiru imaju boja, duljina i kvaliteta kose pa smo za savjet pitali stručnjaka.

Foto: Timor Šatara

Razgovarali smo s Ines Beranek, suvlasnicom poznatog zagrebačkog hair & beauty salona Scissors & Tweezers, koja je ujedno i nositeljica I’m Mounir zlatnog certifikata te radi s njegovim originalnim proizvodima.

Koje boje su trendi ove sezone?

– Kao i svake sezone mijenja se trend boja, međutim ove sezone spektar boja je zaista širok i zavisi od osobe i njezinog imidža. To se vidi i u našem salonu; trenutno je trendi sve od roze boje pa do plavih, ice, rose gold tonova, boja meda do čokoladnih nijansi. Spektar boja koje možete odabrati kod nas je zaista širok.

Koje frizure bi Vi preporučili za ovu Novu godinu?

– S obzirom na trenutnu situaciju u našoj zemlji i šire, ova Nova godina neće biti kao i inače, međutim svaka žena voli ući u Novu godinu s dobrom frizurom. Preporuku dajemo ovisno o imidžu osobe, ali izdvojila bih ova 3 stila za koje mi se čini da su za svakoga ponešto. Prvi stil je više divlje rock izdanje, drugi je romantičan i treći je klasičan, opušteni stil.

Stil 1 (model Tomislava):

Divlje rock izdanje rađeno je na cik cak peglu za kosu koja daje volumen i neobičan izgled kose. Ova frizura se može nositi na dva različita načina, prvi način je raspuštena kosa cik cak koja nakon izrade izgleda vrlo neobično te bujno. Drugi način je pak podignuta ista frizura koja daje mladenački izgled te i dalje ostaje divlja, ali u nešto manjem razmjeru, ovisno o želji klijentice odgovara li joj raspušteno ili zategnuto.

Stil 2 (model Viktorija):

Romantično izdanje rađeno na peglu za valove daje lagane, romantične, sirena valove. Ova frizura se također može nositi na dva načina. Prvi način je raspuštena lagano valovita kosa s dodatkom volumena, drugi način je kosa podignuta u stil neformalne punđe koja daje nešto ozbiljniji izgled. Zavisi o želji klijentice da li joj odgovara raspuštena ili neformalna punđa.

Stil 3 (model Mirjana):

Klasično izdanje “na ravno” koje se također može malo korigirati podizanjem u ponytail s laganim valovima, ovisno o želji klijentice.

Vjerujemo da su vas ovi primjeri inspirirali, no imajte na umu sljedeći savjet: odabir frizure trebalo bi ipak prepustiti stručnoj osobi koja točno zna koja frizura odgovara vašim crtama lica i boji kose te će prepoznati vaš stil.

Trebate li pak promijeniti ili osvježiti boju kose, već smo napomenuli da je Ines Beranek nositeljica I’m Mounir zlatnog certifikata. Mounir, jedan je od najtraženijih frizera širom svijeta čije inovativne neinvazivne tehnike bojenja kose kojima postižu glatki i nježni prijelaz tonova, tako da boja izgleda prirodno, frizura je zapanjujuća, a kosa mekana… Ukratko – postiže wow efekt bez uništavanja kose.

Na kraju, još jedan savjet: ne odustajte od tog daška glamura ni ove Nove godine, nazovite Ines na 098/9234212 i ulovite svoj termin. Zasigurno ćete biti zadovoljni.

Fotografije modela: Igor Emil Horvat