Kabola, najljepša istarska vinarija u jesenskim bojama

1
Kabola

Izlet u Istru neće riješiti probleme, ali će vas opustiti i usrećiti. Napunite baterije na jedinstvenom imanju vinarije Kabola i uživajte u posebnoj Malvaziji Amfora iz 2016. Iz ovog kutka raja svijet je puno ljepši

Kabola

Vinarija Kabola izgleda čarobno oslikana toplim bojama jeseni. Prekrasna kamena stancija, nepregledni vinogradi i maslinici, utkani u živopisne brežuljke u Kanadolu između Momjana i Buja, jednostavno mame na uživanje. Tu ćete snimiti najljepše instagramske fotografije, potpuno se opustiti na toplom jesenjem suncu uz čašu vrhunskog vina iznimno cijenjenog na vinskoj sceni.

Kabola

U Kabola vinima uživaju znalci diljem svijeta, struka ih hvali, a sommelieri preporučuju. Pijuckati Teran, Malvaziju, Muškat Momjanski u njihovom prirodnom okruženju, s brežuljka s kojeg puca pogled sve do Alpa i Dolomita poseban je doživljaj. Daleko od magle, niskih temperatura, gradskih gužvi, statistika u dnevnim vijestima…, još ako ste u omiljenom društvu, bit će to izlet za pamćenje.

Preporuka sommeliera

Još od kada je 2006. izišla prva Kabolina Malvazija odležana u amfori i prvo takvo vino na hrvatskom tržištu, ne prestaje intrigirati sommeliere. Čak i ako niste stručnjak i vrsni poznavatelj vina nakon prvog gutljaja shvatit će te da je riječ o jedinstvenoj Malvaziji. Posjet prekrasnom istarskom imanju prava je prigoda da uživate u ovom velikom vinu koje se na tržištu predstavlja svake tri godine pa se trenutno nudi Malvazija Amfora iz 2016. Duga maceracija u amforama daje mu osebujan karakter i intenzivan okus koji traje dugo.

Kabola

Slamnato žute boje sa zlatnim rubovima, mirisom podsjeća na kompot od dunje s notama suhe paprati, vanilije i anisa, potom aromatičnog bilja. Suho je, s jedne strane toplo i mekano, a s druge dobre svježine, blago prisutnih tanina, izvrsne mineralnosti i punog tijela. Izraženog, dugoj okusa, na afertasteu dominira nota zrele breskve s ugodnom gorčinom badema. Meso, riba, tartufi…, sjajno se sljubljuju s ovom luksuznom Malvazijom, idealnom i za pijuckanje u dugim, zimskim večerima.

LOLIPOP