Zelenilo odmara dušu. Ovo su moje omiljene zelene lokacije!

1

25.05.2023. 18:45

Koliko puta sebi dozvolite da usporite i utonete u zelenilo, punite baterije kako biste na vrijeme odradili zadatke koji vas vode do cilja koji ste zacrtali? Napunjeni pozitivom zelenila, fokusirani smo, efikasniji, smireniji i opušteniji. Otkrit ću vam moje male zelene oaze koje posjećujem vrlo često, uvijek u društvu pametnog telefona Samsung Galaxy S23+. Uz zaslon od 6,6 inča i dugotrajnost baterije od 4,700 mAh, s kamerom profesionalne razine, u potpunosti sam spremna za stvaranje kristalno čistih fotografija.

Šetnica – Plaža

Izletište s prekrasnom livadom za piknik i zabavu na otvorenom, smješteno je uz smirujući tok rijeke Kupe i okruženo zelenilom i cvrkutom ptica. TRENUTAK

U ljetnim mjesecima ovo izletište i šetnica postaje najpopularnija plaža (odakle i potječe ime šetnice) gdje se traži spas od ljetnih vrućina u osvježavajućoj rijeci Kupi. Na pojedinim mjestima ulaz u rijeku je prilagođen i najmlađima.

Slapnica

Slapnica, mjesto gdje čovjek, ukoliko pomno prati svoje korake, mora doći do životnih spoznaja i AHA trenutaka. Netaknuta priroda u kanjonu rijeke zaustavlja dah. Zelenilo i mir. Pjev ptica, šum vode i zrikavci zbog kojih je doživljaj još posebniji.

Slapnica

Kanjon sa svojim predivnim vizurama, malim slapovima i raslinjem koje podsjeća na prašumu, ostaje urezan u pamćenju i želji za ponovnom posjetom. Volim otići do slapa Brisalo.

Nakon klizavog kamenja, prevrnutih debala prekrivenih mahovinom i ostalih prepreka, dočeka vas veličanstvena nagrada u obliku malog, plitkog jezera i slapa koji se s visine obrušava na veliki kamen stvarajući svojim kapljicama divnu maglicu koja ugodno rashlađuje.

Slapnica

Žitna lađa

Žitna lađa ostvarenje je sna koji su usnule dvije prijateljice. Oživjele su dašak povijesti, dale izgraditi autentičnu lađu kakvom se nekada Kupom prevozilo žito. Uzvodno, lađe su vukli ljudi, obično zatvorenici a feudalcima kroz čiji posjed su prolazili, lađari su plaćali prolaz…

U ugodnoj jednoipol satnoj vožnji možete doznati da negdje u koritu Kupe i dalje leži potonuli brod s glinenim pločama obilježenim slovom “Alfa”. Za izlet si svakako rezervirajte mjesto.

Kod kuće

Oko mog doma zelenilo raste u izobilju i privlači divlje životinje. Divno je ujutro sjesti u tišini na terasu i uz čaj gledati fazanov let, srne koje pasu i vjevericu koja se došla počastiti lješnjakom. Noću, kad lisice šetaju van ograde i vode svoje mlade u lov, značajka Nightography najbolje dolazi do izražaja jer mi omogućuje stvaranje spektakularnih noćnih fotografija. Upravo jednu takvu sam snimila došavši kući i nabasavši na male lisčiće u lovu.

zelenilo

Noćni selfie, uz Dual Pixel tehnologiju na prednjoj kameri, omogućava brže fokusiranje i točnost a uz pomoć AI pruža autentične boje na selfiju.

Kad se umorim od obilazaka i uživanja u zelenim oazama, još nije gotovo. Ono što se taj dan dogodilo, ako nije na Fejsu ili Instagramu kao da se i nije dogodilo. Treba odabrati fotke, uz njih napisati neki zgodan tekst i objaviti na društvenim mrežama. Da mi se oči ne bi suviše umorile tu je Eye Comfort, zaštita za oči od umora čak i kod gledanja u mraku.

Za one koji vole gejmanje, idealna je Snapdragon® 8 Gen 2 najbrža mobilna platforma na svijetu.

U tijeku je promocija šestomjesečnog besplatnog probnog roka Microsoft 365 Basic OneDrive pohrane u oblaku od 100 GB dostupna korisnicima koji su kupili Galaxy S23, S23+ ili S23 Ultra.

Ponuda je dostupna između 7.2.2023. i 31.12.2023.

Sadržaj je nastao u suradnji sa Samsung Hrvatska.

Fotografije: Mirjana Vidović