SREBRNA MEDALJA ZA ROSÉ KUĆE VINA IVAN KATUNAR IZ VRBNIKA

0
Rosé

Na najvećem međunarodnom vinskom natjecanju na svijetu koje je održano u Krakowu u Poljskoj, a koje se posebno fokusira na ružičasta vina International Rosé Championship 2021 – Rosé Ivan Katunar 2020 Kuće vina Ivan Katunar ocijenjen je srebrnom medaljom. Vina je ocjenjivalo 12 sudaca koji su predstavljali 7 država u tri komisije.

„Izuzetno smo ponosni i na dobivenu nagradu, što je još jedan pokazatelj da znamo raditi vrhunska vina koja su cijenjena u svijetu. Našli smo se na popisu najboljih rosea iz Portugala, Francuske, Španjolske, pa sve do Australije. Sretni smo što su naša vina prepoznata i na drugim natjecanjima, pa smo tako ove godina na natjecanjima PAR Wine Award International 2021 i Vina iz davnina osvojili zlato za Sansigot i zlato za pjenušac Biser žlahtine na PAR Wine Award International 2021. i 50 Great sparkling wines of the world.“ istaknuo je vinar Ivan Katunar

„Ova je nagrada još jedno priznanje, ne samo Kući vina Ivan Katunar, nego i našoj vinskoj regiji Kvarner da smo dobar terroir za proizvodnju vrhunskih vina koja mogu stajati uz bok vodećim svjetskim vinima. Osim ponosa da je na Kvarner došla još jedna važna nagrada, ona nas obvezuje da radimo na kvaliteti naših vina i snažnijoj promociji Kvarnera i našega branda Kvarner Wines.“ rekao je predsjednik Udruženja Vina Kvarnera Ivica Dobrinčić.

Opis roséa Ivan Katunar:

Zreo i mekan, polusuh rosé, srednjeg tijela s aromatikom kandirane jagode, malo ušećerene korice mandarine, te suhog lista mente. Fine kakvoće okusa, harmoničan i topao. Zbog svoje mekoće izuzetno iskoristiv pri uparivanju sa hranom srednje teksture. Preporučena temperatura serviranja od 10 do 12 stupnjeva Celzijusa u čaši tulipan oblika. Ugodno i osvježavajuće vino primjereno je za konzumaciju uz jela od morskih plodova i sezonskog povrća. Iskričavo, kristalno bistre i svijetlo ružičaste boje u skladu su sa sortom, tehnologijom i dobi
vina. Mirisom je diskretno, ali dovoljno jako iskazano s dosta voćnosti. Finog kiselkastog okusa, polusuho i dobro zaobljeno.

Prijedlog za serviranje: odličan kao aperitiv, uz morske delicije, uz mediteransku kuhinju

Sorta grožđa:                       merlot 60%, cabernet sauvignon 40%
Kategorija:                           polusuho rosé vino kontroliranog podrijetla
Vinogradarsko područje:       Primorska Hrvatska
Vinograd:                              Vrbničko polje
Berba:                                   ručna
Dozrijevanje:                         inox
Odležavanje u boci:               par mjeseci
Sadržaj alkohola:                  12,0 % vol